Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cze, mam taki problem z Xfce4 i dźwiękiem na wszystkich wersjach stable,testing,sid.
Jak uruchamiam system z podłączonymi słuchawkami, to muszę za każdym razem klikać na ikonę głośnika na panelu i zmieniać z HD Audio na Family HD.
Gdy np odłączę słuchawki i ponownie chce podłączyć lub nawet aby dźwięk działał, muszę znowu tam kliknąć na panelu i tym razem wybrać Mikser Dźwięku.
Przejść do ostatniej zakładki Configuration i tam na dole w Family HD przestawić Play HiFi Spaaker na Play HiFi Mic1.
Potem jeszcze znowu muszę kliknąć na ikonę głośnika na panelu i zmieniać z HD Audio na Family HD.
Problem chyba jest przez to że mam podłączony drugi monitor po HDMI i stąd ten HD Audio.
Ja nie wiem czemu w Xfce4 tak jest, ale pod Cinnamon, Gnome nie mam takich problemów, tam wszystko jakoś jest zautomatyzowane i środowisko samo wie kiedy podpinam słuchawki, a kiedy nie.
Ostatnio edytowany przez termit23 (Dzisiaj 19:08:28)