Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik
Dziś zainstalowałem na czysto najnowszy KALI linux .
Ale gdy po doinstalowaniu programu WELLE.IO kli9knę na jego ikonkę - nie uruchamia się ten program .
W konsoli zaśœ pokazuje coś takiego ;
┌──(darek㉿device-127)-[~]
└─$ welle-io
2025-12-29T15:57:27.980 Debug: main: Platform name "wayland"
2025-12-29T15:57:27.980 Debug: main: Set language "pl_PL"
2025-12-29T15:57:28.038 Info: Using Qt multimedia with FFmpeg version 8.0.1-2 GPL version 2 or later
Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: nie można otworzyć pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu
2025-12-29T15:57:28.110 Warning: QQmlApplicationEngine failed to load component
2025-12-29T15:57:28.110 Warning: qrc:/QML/MainView.qml:32:1: module "QtCore" is not installed
2025-12-29T15:57:28.150 Debug: Audio: Current sound output "Ryzen HD Audio Controller Analogowe stereo"
Proszę o porady co z tym fantem zrobić .
Tak samo odtwarzacz VLC nie chce w kalim współpracować z tunerem DVB-T2
Digital broadcasting:
The selected digital tuner does not support the specified parameters.
Please check the preferences.
Twoje dane wejściowe nie mogą być otwarte:
Program VLC nie może otworzyć MRL 'dvb-t2://frequency=538000000:bandwidth=8'. Szczegóły błędu można znaleźć w dzienniku.
Ostatnio edytowany przez wlodarek1 (2025-12-29 16:44:55)

Użytkownik
Nikt mi nic nie doradził , więc sam sobie poradziłem .
Usunąłem dystrybucję kali linux a zamiast niego zainstalowałem linuksa MX .
Na tym distro programy do współpracy z tunerem DVBT2 działają prawidłowo ...

człowiek pasjonat :D

Ojciec Założyciel
Bo "Kali" jest trudny, i czsami trzeba ręcznie orać.
BTW - z tych co zostali, nie wszyscy z tych programów korzystają.

Palacz

Jest jeszcze jedna rzecz. Moim zdaniem najważniejsza. Od wielu lat Twoje problemy się powtarzają mimo iż dawno temu zostały rozwiązane. Zmieniają się tylko dystrybucje które instalujusz. Czasami trzy na tydzień. Zasada działania tego sprzętu i obsługujących go aplikacji jest zawsze taka sama. Nie chce się nam wyważać poraz n-ty drzwi które dawno zostały otwarte.