Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Ojciec Założyciel
Cześć,
takie nie z tej ziemi pytanie :)
Czy jest aktualnie jakaś wyszukiwarka BEZ sztucznej inteligencji ? Bo to co teraz się dzieje to masakra jakaś.
Pytam o coś konkretnego, słowa kluczowe wrzucone, a debilna SI odpowiada ni z gruszki ni z pietruszki.

Użytkownik

Obawiam się, że to taki "trynd".
Nie ma rady – trzeba przeczekać, aż im przejdzie.
To coś na miarę tego, jak w latach 50-tych i 60-tych XX wieku ówczesne maszyny liczące nazywano "mózgami elektronicznymi".
Można się na te słowa natknąć czytając literaturę science-fiction z tamtego okresu.
Dzisiaj to wyrażenie – mózg elektroniczny – śmieszy.
Podobnie z tym zlepkiem słów stworzonym na potrzeby marketingowe (no i na wyciąganie pieniędzy) – AI – Sztuczna inteligencja.
Ta cała AI to nic innego jak przeszukiwanie zbiorów danych i zlepianiu słówek wg zadanych wag.
Dziwne, że niektóre osoby mówiące tyle o człowieczeństwie nie widzą żadnego zgrzytu w tym, że to "coś" śmie nazywać się inteligencją.
Dlatego osoba mająca pojęcie o zagadnieniu po otrzymaniu odpowiedzi od AI najczęściej łapie się za głowę, wymawiając: "Co za głupoty".
Oczywiście AI świetnie nadaje się do Jasia i Małgosi którzy zadają jej pytanie: "Co dzisiaj mamy zrobić sobie na śniadanie?"
Ale ponoć AI i na tym odcinku zaliczyła wpadkę, proponując jakiś chlor czy inne paskudztwa.
Podsumowując:
Nie ma rady – trzeba przeczekać.
O tempora, o mores!
Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę.

Ojciec Założyciel
No właśnie. Ja się pytam o tajnych współpracowników SB (taką prelekcję miałem), a ta durnota wylicza mi lotniska i wypadki lotnicze nad Gorlicami.
...
Ale znalazłem: zapytałem AI jak wyłączyć AI w Firefoxie:
„Jeśli chcesz wyłączyć te funkcje, otwórz about:config w pasku adresu przeglądarki Firefox, wyszukaj browser.ml.enable , ustaw na false , a to powinno wyłączyć wszystko”
O dziwo działa :)

człowiek pasjonat :D

Ojciec Założyciel
Pisało, że w chromowatym się całkiem nie da.
Ja sobie zostawiłem. Teraz jak potrzebuję bez AI to szukam w Firefoxie