Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Na wstępie pozdrowienia dla plastelinowego ludzika ,arnvakera,ilina,robala z dobrych programów oraz kakki jako tych linuxiarzy których poznałem nie licząc autorów manuali które czytałem i linuxiarzy.pl i elektrody oraz wykopu i bloggera gdzie nie blokuje się jeszcze wolności słowa i toleruje się głos wolnego człowieka domagającego się sezonowej dejudaizacjii w zależności od pogody...A więc Zyklon D9 będzie zrzucany w ameryce pld i australii...w tym miesiącu ...Dziękuję .
=========================================================================
Witam jaka jest właściwa wielkość ramdysku dla używania cachu przeglądarki? Czy należy dla dwóch przeglądarek utworzyć dwa ramdyski ?? Jaki wpis dla ramdysku cachującego przeglądarkę ma zawierać plik fstab czyli co wpisać w fstab dla tego ramdysku...W jakim miejscu w drzewie plików umieścić ten ramdysk ??
# /etc/fstab: static file system information. # # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices # that works even if disks are added and removed. See fstab(5). # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> # / was on /dev/sda5 during installation UUID=0d0e2512-c955-4486-89c4-8c6039da1861 / ext3 errors=remount-ro 1 1 # /home was on /dev/sda7 during installation UUID=2ade3e1f-f050-4711-afb0-492089b88c6a /home ext3 defaults 1 2 # swap was on /dev/sda6 during installation #UUID=e554ba9b-2cd0-4761-b8fb-d2c28925eb3a none swap sw 0 0 UUID=e554ba9b-2cd0-4761-b8fb-d2c28925eb3a /dev/sda6 swap sw 0 0 /dev/sr0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0 #tmpfs /ramdisk tmpfs,size=512MB 0 0 tmpfs /ramdisk tmpfs rw,nodev,nosuid,size=512m 0 0
Ile GB ramu ma HD 400 Broadwell czy ta grafa korzysta tylko z ramu normalnego czy ma własny ram ??? Bo to nowoczesna integra to pytanie czy ma własną pamięć ...
Jak wykorzystać ram z karty graficznej jako cache przeglądarki ??? Sam to kiedyś chyba robiłem tylko nie pamiętam jak może coś w xorgu pisałem albo w fstabie ...
Co to jest kms i jak go włączyć i o co z nim chodzi ??
Co to jest dri i czy warto go włączać czy wyłączyć go na zero boolowskie w xorgu ???
Co daje włączenie glx w xorgu ?? I CO DAJE GLX ?
Co daje drm ???
Czy opłaca się ponownie kompilować i instalować program który wcześniej został zainstalowany przez apt ??
Jaki sterownik lepszy do 2d intela otwarty czy zamknięty ???
Jaki xorg dla Broadwella ??
Jaka konfiguracja stosu i pamięci i buforów dla systemu 4GB RAM BRASSWELL CPU broadwell gpu dla średniej wielkości plików pare po kilka gb i trochę po kilkaset mb...
Jaki sheduler do mojego systemu i jaki optymalny dla dwóch otwartych przeglądarek ,otwartego managera plików malutkiego ,konsoli przy częstotliwości odświerzania 60 ...
Czy na procku Brasswell n3070 bodajże dwu rdzeniowym 14nm optymalny będzie soft z 2022 skoro do 2022 ten procek miał wsparcie ??? Tzn że system i soft z 2022 powinien szybko chodzić ?? W tej chwili zadomowiłem się na Debian 9 a instalkę robiłem z netinstall debian 8 i386. Jak ktoś chce opylę tego lapka HP G5 250 z celeronem brasswellem 14nm z integrą broadwell z szybkim dyskiem chyba na m2 za 1000zl plus wysyłka pobraniem kupujcie a poza tym mam dwa desktopy 14nm intelowskie po 5000 nowe płyty główne z segmentu biznesowego nowoczesne dużo tranzystorów duża wydajność bo procki większe niż przy lapkach jeden i3 skylake drugi Pentium Gold 2019 na chipsecie z 2020 nowe markowe zasilacze SILENTIUM PC GOLD 500w albo więcej starczy do mocnej GTX 10 albo średniej RTX i desktop jest wart 15 000 jako gamingowy. Jedna mobo MSI B365 czy 375 czy B350 ale ma radiatory w sekcjii zasilania i wiele faz procesora także jakbyś włożył i7 kiedyś to ma przyszłość. Jedna kość ramu 8 GB CORSAIR VENGEANCE brak grafiki chyba że ktoś chce to mu wyślę R7 240 RADEONA .Dwa Desktopy razem jakby ktoś chciał zrobić lan albo wykorzystać je jako serwery chcę 9000zl jeden desktop Pentium Gold dwa ,trzy lata temu był wart 10 000 tys zl teraz dwa takie desktopy za 9 ...PERFEKT KOMPUTER to my wymyśleliśmy branże mini it i micro it made in Poland...Milczarski Von pozdrawiam was Polacy i zapraszam na swojego Bloggera po wpisaniu
Blogger Milczarski von
Nowe Odkrycia Naukowe NON 2
NON1 został zbanowany przez żydów z wixa
https://noweodkrycianaukowe2.blogspot.com/
albo
wykop.pl MilczarskiVon
albo
DziadekNeo na chomikuj.pl
A tu mój spam który umieścili w archive.org za granicą jestem znany...
https://archive.org/details/jamendo-077464
Pytanie czy należą mi się jakieś tantiemy za tą płytę BUTAPREN84 Damaged and Hurt
A do wydania mam jeszcze pare godzin swojej muzyki nadal gram czasem na lmms albo zynaddsubfxie ...Ale czekam aż coś wezmę na trzeźwo tworzy się gorzej...Każdy artysta czy aristoj wie że do wysokich lotów trzeba odpowiedniej dobrej substancjii ...Jak chcecie to wyślę wam jeszcze linki do butapren84 innych kawałków...
Czy może ktoś pomóc w odzyskiwaniu konta omnismoriar1@gmail.com na wix.com bo wix.com został przejęty przez Izrael więc to praca dla naszych służb żeby się tym zajęły.
ale pytanie jak stweakować system żeby zyskać na m2 czy zostaje tylko kompilacja kernela czy można do pliku .conf odwołującego się do kernela z którego odpala się system i bootuje po wybraniu systemu w grubie czy można dodać opcje kernela aby przy bootowaniu system odpalił z tymi opcjami...chodzi mi o opcje kernela jak np wybór sterownika i żeby to zrobić bez kompilacjii czy ruszyło by??
Jaka opcja kernela odpowiada za sterownik M2 bo mój DEBIAN 9 korzysta chyba z prechistorycznego ide albo sata I . Co zrobić żeby wydobyć z hardware z chipsetem intela z 2017 bo z tego roku jest ten lapek HP żeby z tego HP wydobyć dźwięk HD albo studyjny ???
Czy dug może ogłosić gdzieś że portal DEBIAN OFFICIALL pod redakcją Milczarskiego Von został zamknięty po przejęciu przez Izrael strony wix.com gdzie publikowałem najświeższe wieści ze swej kampanii antysemickiej na skalę globalną próbując oczyścić z żydów cały świat i uwolnić nas i nasze wnuki od zarazy i szarańczy która chce nas zniewolić ...Żydzi mogą być wszędzie i nigdzie - zależy od perspektywy ...Jeśli odpowiadają za całe zło jakie powstaje wokół nas tzn że są blisko...jak płomień musimy zapalić żyda i spalić ich najlepiej wszystkich jeśli wszyscy są fałszywi...Za mną też tu przyszli na Duga i nie tylko oni bo i wszystkie służby także i nasze ...
Chlebem i solą ich powitajcie i sprawdźcie logi z dzisiejszego wieczoru.Acha czy może ktoś zdjąć bana z Danio84??? Bo nie możecie oskarżać mnie że jestem niemiły może kiedyś komuś tam coś wygarnęłem ...Ale żeby tyle dymu było że ponad 10 lat banuje się konto ??? Jakoś na bloggerze i w google które przejęłem
i wpiszcie w google
https://www.facebook.com/googlemilczarskivonteam/
Ogłosiłem hasło które już ok 7 lat temu wysłałem do białego domu
"Poland wants Google from USA"
także niech dugi mają świadomość jak aryjczycy przy przemówieniu uber fuhrera zeit reich ist unbe nach fur immer...Ist der Mekki von messer uber naśt einen filosophen than unbe jahre fiecht. Sieg Heil !
https://noweodkrycianaukowe2.blogspot.com/
https://www.facebook.com/people/Polski-Ruch-Narkoma … 068070580808/
Ostatnio edytowany przez Wojtyla (Dzisiaj 03:55:53)
Strony: 1