Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#476  Wczoraj 21:29:48

Pavlo950 - człowiek pasjonat :D

Pavlo950
człowiek pasjonat :D
Serwis

Re: Rozmowy o BSD

Yampress napisał(-a):

Poza tym nie sądzę że Kernel freebsd przeniesie na Linuxa. Bo wtedy to już nie będzie linux

A Debian nie miał kiedyś kerneli od jakiegoś *BSD?

#477  Wczoraj 21:34:34

Yampress - Imperator

Yampress
Imperator

Re: Rozmowy o BSD

Pavlo950 napisał(-a):

Yampress napisał(-a):

Poza tym nie sądzę że Kernel freebsd przeniesie na Linuxa. Bo wtedy to już nie będzie linux

A Debian nie miał kiedyś kerneli od jakiegoś *BSD?

Owszem było k/freebsd. Ale czy ktoś tego używał? Nie sprawdzało sie to wiec juz tego nie ma. Poza tym brak społeczności, która chciała się tym zajmować dalej.
https://wiki.debian.org/Debian_GNU/kFreeBSD

Kernel freebsd bez swojego userlandu na ekosystemie gnu linuxowym to jak  połączenie porshe z polonezem . Ja raz może to zainstalowałem, po czym porzuciłem i zainteresowanie moje poszło w kierunku czystego  freebsd. I tak do dziś czysty freebsd

Poza tym Kernel to tylko Kernel, a systemd to nie Kernel  tylko zaawansowany  init demon

https://man.freebsd.org/cgi/man.cgi?init

@developer=amfibia=gentoo_hardened=mleko_tomi
Ps. Tak z ciekawości kto jest polskim developerem NetBSD? I czym ten developer się zajmuje w projekcie? Pisałeś w liczbie mnogiej..
Developer, Miodeks, amfibia, mleko-tomi,gentoo_hardened? Czy twój kolejny nowy nick? cała śmietanka "elyta" developerów NetBSD przyszła na forum DUG. Jaki będzie twój kolejny nick? Mi by się nie chciało tak ciągle zakładać nowego konta aby tutaj coś beznadziejnego pod nowym nickiem pisać. Ale z tekstów które czytam , a piszesz masz niewielkie pojęcie o czym piszesz. skoncz już gościu i wstydu sobie oszczędź. Weź wiaderko, łopatkę i grabki - piaskownica czeka. A pogoda sliczna. Więc korzystaj i rób to co umiesz najlepiej - baby z piasku.

Stopka forum