Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Maszyna jak temacie, instalator jakiejkolwiek dystrybucji wywala kernel panic a Windowsa 11 różne blue screeny z kodami odwołującymi się głównie do pamięci RAM:
PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
i jeszcze kilka, po każdym restarcie inny.
Robiłem test sprzętu tym wbudowanym testem ale wszystko jest Ok, może ktoś wie czym to jeszcze można przetestować?
Na jakimiś forum przeczytałem, że to może być wina zasilacza. Wydaje mi się to mało prawdopodobne ale z Dellami to nigdy nic nie wiadomo dlatego postanowiłem zapytać bo natknąłem się na taką informację tylko raz a zasilacz do tego ustrojstwa jest dość specyficzny. Czy jest możliwe, aby takie błędy powodował wadliwy zasilacz? A może problem leży zupełnie gdzie indziej. Ewentualnie czym jeszcze można przetestować sprzęt?
A odpal Knoppixa z płyty i zobacz czy się uruchomi
Może toto:
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1e0u0 … d_page_fault/
W skrócie, przywrócić ustawienia bios do fabrycznych. A jeśli nie pomoże to pewnie płyta albo same kości pamięci poleciały. Jak są dwie to można wyciągnąć jedna i zobaczyć czy ruszy na tej drugiej.
Ostatnio edytowany przez morfik (Wczoraj 18:01:35)
Knoppiksa jeszcze nie testowałem
Kości odpadają, testowałem ze sześć. Wychodzi na to, że to może być płyta albo proc a ten wbudowany test sprzętu wydaje się być takim samym badziewiem jak i cały sprzęt Della.