Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, zainstalowałem sobie kernel 3.14 z repo liquorix i jestem bardzo zadowolony (swoją droga dopiero to rozwiązało moje bolączki z grafiką intela - i915). Jednak mam testinga i jak wiadomo aktualizacja testinga czasem może namieszać. Czy mogę to zostawić tak jak jest czy podczas aktualizacji systemu przez full-upgrade mogę mieć jakiś problem przez to ze używam nieoficjalnego kernela?
Możesz zostawić. Jedyne problematyczne co mi przychodzi na myśl, to sytuacja gdy nowszy liquorix wymaga nowszego libc6 albo jego nagłówki (jeśli potrzebujesz) nowszego gcc, a w testingu jeszcze ich nie ma. Ale to w ogóle nie musi wystąpić, a jeśli nawet wystąpi, to wystarczy poczekać albo zainstalować z Sida.
Nie powinno być problemów, czasem może tylko być jajo z jakimś zewnętrznym sterownikiem, jeśli np kernel był kompilowany gcc-4.9 a w systemie masz gcc-4.8, ale to można dosyć łatwo naprawić.
Radziłbym tylko dodać repo z kernelami liquornix (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś), żeby ten kernel był objęty aktualizacjami bezpieczeństwa.
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-05-08 14:00:24)
Repo mam dodane :) Dzięki Panowie.