Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Problem nie jest w implementacji moonlight tylko w chorej ideologii, że jak jest DRM, to nie będzie obsługiwany pod Linuksem. Co komu to szkodzi, każdy by mógł wybrać czy chce taki materiał oglądać czy nie.
Dodam, ze nie mam problemu z "czystym" silverlight na stronach, nawet Microsoftu (technet itp)
DadaD napisał(-a):
Debian Squeeze i przeglądarka Iceweasel umożliwia bezproblemowe odtwarzanie materiałów wideo ze strony www.tvp.pl
Sprawdziłem na zakładkach Sport, Informacje, Kultura, Seriale i Religia.
Owszem przy próbie odtworzenia na początku jest informacja o treści"Do poprawnego odtwarzania materiału wideo,
niezbędna jest zainstalowana wtyczka (plug-in) SIlverlight."ale poniżej jest odnośnik o treści
"Jeśli masz kłopot z zainstalowaniem wtyczki (Plug-in) Silverlight, spróbuj otworzyć materiał w Media Playerze."
i po kliknięciu materiały odtwarzają się bezproblemowo.
Innym sposobem jest kliknięcie w czarne "okienko", gdzie pod PPM jest menu z poleceniem "Otwórz za pomocą odtwarzacza filmów Totem" i po wybraniu tej opcji wideo jest odtwarzane doskonale.
Do odtwarzania na Debianie Squeeze wtyczka SIlverlight nie jest potrzebna.
Pozdrowienia
Edytka: Oczywiście Debian Squeeze, Squeeze a nie Lenny
Chyba już coś zrobili bo mi się żadną metodą nie odtwarza. Pod PPM nie mam czegoś takiego jak "otwórz w" jak i link krzyczy o plugin wmv z odnośnikiem do microsoftu
Czy komuś udaje się obecnie odtwarzać application/x-silverlight-2 ze strony TVP?
W XBMC, potrzebna wtyczka.
Tutaj zobacz:
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=22756
Moonlight - to obecnie martwy projekt, a M$ też podobno się wycofuje z Silverighta.
W każdym razie po wersji 5 już nowe się nie pojawiają.
Wygląda na to, że html5 pogodził flasha i silverighta, jedno i drugie wybiera się na śmietnik historii. :DDD
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-01-19 10:38:22)