Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Serwer odpowiada, z resztą działa bo można przeglądać częśc zawartości. No tylko repo na nim sie wysypało no i stąd moje pytanie, wie ktoś może czy będzie jeszcze działać, bo nie wiem czy sie przesiadac na inny.
Przesiądź się na inne. Zawsze możesz do PWr wrócić. W końcu świeże oprogramowanie jest ważniejsze niż sentymenty.
netselect-apt Twoim przyjacielem. Tylko podaj mu odpowiedni przełącznik najpierw, żeby Ci sources.list nie nadpisał.
no właśnie kożystałem z tamtego bo do tej porty działało bardzo sparawnie no i miałem dodane zamians pl.debian.org, bo z tamtego repo przeprowadzałem net install. Sentymenty żadne porprostu działało dobrze, 2-5 dni bez nowego softu wytrzymam i tak nie częściej robie upgrade xd.
ftp.pl.debian.org to polibuda gdańska. jest to kiepskie repo, bo nie mirroruje wszystkiego, a to co mirroruje czasami miewa kilkudniowy poślizg w stosunku np. do niemieckiego ftp.de.debian.org. nie polecam
wiem ze to repo uniwersyteckie, tak samo jak moje stare, No ale nic nie ma co tragizować poczekam z 2 dni jak nie wstanie wrocław zmienie, ale naewno nie na niemców, "o nic kapusiów nie bede sie prosić, niech mnie w du. pocałują".
a nie lepiej korzystać z master repo ftp.debian.org ?
gindek: PWr ma problemy od przynajmniej dwóch tygodni, wiec na Twoim miejscu nie zawracałbym sobie nim głowy. Można w październiku sprawdzić czy już działa, ale generalnie lepiej przerzucić się na jakieś inne. Ja tak zrobiłem.
oo nie zauważyłem xd no ale dzx za info. Takie pytanie jak sie przezuce na ftp.debian.org ( NP.) to manuale do pakietow będe miał eng. czy pl ? ( serio nie wiem ;]).
gindek napisał(-a):
oo nie zauważyłem xd no ale dzx za info. Takie pytanie jak sie przezuce na ftp.debian.org ( NP.) to manuale do pakietow będe miał eng. czy pl ? ( serio nie wiem ;]).
po polsku ;)
Gadget napisał(-a):
a nie lepiej korzystać z master repo ftp.debian.org ?
a jak tam transfery? z rajchu idzie do 800 kB/s
Nie wiem ile wyciąga, ja póki co mam 1Mbit od tepsy. Jedyne co mogę powiedzieć, to że wyciągam max za dnia w nocy spada średnio o połowę (to dlatego, że to w USA serwer). Za miesiąc przesiadam się na 10Mbit i zobaczymy czy będę wyciągał max.
jest tez ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/debian/ ...
Jest jeszcze 437 innych mirrorów, z czego bez PWr 7 w Polsce.
mialem pwr bo przeprowadzałem z niego net install, to był serwer na którym mi namniej czasu wyskoczyło do sciągnięcia pakietów ( z serwerow w polsce), więc przy nim zostałem dlatego pytalem czy będzie jeszcze dzialać. Najlepiej zamknąć temat bo juz odpowiedz dostałem.