Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Teraz to w ogóle się popsuło gg. Koło 4 kolega się do mnie odezwał i tyle z nim kontaktu, po resecie Psi już nie wstał. A teraz to nawet jest dostępny.
PLD stanowczo się nie nadaje na Jabbera, lepiej Gentoo zainstalować ;)
Ostatnio edytowany przez zwierzak (2010-01-26 16:45:56)
Hmm mi wszystko działa bez zarzutów.
A mnie dzisiaj znowu nie działa psi a konkretnie logowanie do usługi GaduGaduTransport szczerze mówiąc chyba wrócę do kadu :/
Bedziemy naprawiac juz na nowym serwerku wszystko :)
jabbim.pl / bsdguru.pl :D
może podczas stawiania jabbera na nowym serwerze dałoby radę dać mu domenę dug.net.pl ? :)) myślę, że każdy wolałby krótszy adres:)
i jeszcze jakby było coś takiego co się zowie jorge to przerzuciłbym się z jabstera na duga :P Bo co jak co ale archiwum jest dla mnie na wagę złota ;)
winnetou napisał(-a):
i jeszcze jakby było coś takiego co się zowie jorge to przerzuciłbym się z jabstera na duga :P Bo co jak co ale archiwum jest dla mnie na wagę złota ;)
Ja jakoś nie mogę się do tego przekonać. Sam mam konto na jabster.pl, ale archiwum mam wyłączone - jakoś nie podoba mi się myśl, że kiedyś moje archiwum mogłoby "wyciec" z ich serwerów...
Dlaczego dzisiaj cały dzień nie działa jabber na dugu? Raczej to nie jest wina mojego dostawcy internetowego, bo próbowałem już nawet na komórce się zalogować.
zwierzak - Gorlice dzisiaj zostały zalane,większość miasta nie maiło prądu podejrzewam że stary serwer dug'a (jabber jeszcze nie został przeniesiony na nowy) nie wstał Bodzio pewnie zerknie do niego tylko nie powiem Ci kiedy :]
Bodzio wspomniał gdzieś, że budynek zalało i odcięli prąd.
Nawet szczepionki z chłodni musiałem ewakuować
A kiedy można się spodziewać przejścia powodzi?
W ogłoszeniu można przeczytać.
Ogłoszenie:
byłem przed chwilą w biurowcu. Wczoraj wypompowali wszystką wodę, na dziś przez noc naszło z gruntu ok 5 cm. Wentylatory suszą podstawcję - może na jutro się wyrobią.
Koniec komunikatu :P
Bodzio napisał szybko zwieżle i na temat. Będzie działał jak będzie.
Ostatnio edytowany przez Yampress (2010-06-07 12:58:36)
Szybko, zwięźle i na temat. Mam obiecane na jutro. Ale jak na to patrzyłem... eeech - 9 głowic telekomunikacyjnych do wymiany
kolejne awarie? chwilowy przestój ?
Czy tylko ja mam regularny problem z dostaniem się na transport GG przez duga? Już chyba 2 dzień nic się nie pojawia. Szkoda, że przez takie pady muszę siedzieć na Kadu. Wolę Psi.
zwierzak napisał(-a):
Czy tylko ja mam regularny problem z dostaniem się na transport GG przez duga? Już chyba 2 dzień nic się nie pojawia. Szkoda, że przez takie pady muszę siedzieć na Kadu. Wolę Psi.
u mnie to już z tydzień gg nie działa
Ehhh, ja nie wiem co jest, ale transport GG po prostu sam się kładzie. Nie jest to wina poszczególnych numerków czy czegoś takiego, jest to wina, że w jakimś momencie transport GG się wysypuje i tyle. Nawet bym o tym nie wiedział, gdyby nie nowy program do jabbera i chciałem zobaczyć jego przeglądarkę usług. Wszystkie usługi ładnie się identyfikują, tylko GG nie. Sprawdzałem na innych serwerach, tam jest normalnie.
EDIT:
Może czas na nowego jGGtransport? Warto by zainwestować w coś co przybliża GG do normalnych sieci
http://jggtrans.jajcus.net/trac/
Ostatnio edytowany przez zwierzak (2010-07-19 02:03:42)
Jeżeli ktoś jest chętny do zajęcia się migracją jabbera na nowy serwer i później jego administracją, to ja jestem za gdyż ostatnio w związku z pracą i nie tylko ;) mam coraz mniej czasu...