Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Panowie, ktoś polecił tutaj film "Dróżnik".
Obejrzałem, 2x - szukam filmów o podobnym klimacie. Będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Według mnie, warto polecić film Nietykalni oraz Now is God. To są naprawdę dobre filmy, dla ludzi w każdym wieku.
piotrek1993 napisał(-a):
Ogląda ktoś serial ultraviolet ? Polski serial o zagadkach kryminalnych ;D
Da się przedwcześnie dorwać odcinki ?
Jest już na tpb, obejrzałem trzy odcinki i poleciał w niebyt. Nie warto, tak jak Justyna Święs z Urbańskim zrobili naprawdę dobrą robotę (soundtrack) tak serial jest kompletnym dnem i po prostu nie warto tego gniota oglądać
numer_inaczej napisał(-a):
Panowie, ktoś polecił tutaj film "Dróżnik".
Obejrzałem, 2x - szukam filmów o podobnym klimacie. Będę wdzięczny.
nie ma drugiego takiego filmu, dlatego do niego wracam :)
btw.
ocierający się o samotność jest też rewelacyjny Jeniec:
So weit die Füße tragen
jak nie widziałeś to polecam godny film do którego też często wracam...
Ostatnio edytowany przez hi (2019-12-18 00:09:35)
sylka napisał(-a):
a Wiedźmina na netflixie już oglądacie? :D
Niet :D / Jak pojawi się w necie za darmo to tak xd
Counterpart
z polskich zamiast tego zjebanego ultravioletu:
Wataha
btw. w ostatnich odcinkach mr robota jest to samo co w serii 'odpowiednik', mam nadzieję, że to będzie tylko chwila w drugim świecie naszego superhirocwelshizofrenichackier i wszystko się zamknie :)
Ostatnio edytowany przez hi (2019-12-25 06:55:20)
JOJO Rabbit ciekawe i uniwersalne podejście do tematu Shoah https://www.youtube.com/watch?v=tL4McUzXfFI
przydało by się coś takiego w polskim kinie
Polecam film Boże Ciało we Wrocławiu i Gdyni w kinie.
W dobie tego co się teraz dzieje to Contagion – Epidemia strachu jest niezłą pozycją...
TomaszWolowiec napisał(-a):
W dobie tego co się teraz dzieje
trzeci sezon Ozarka już na tpb!
jak dla mnie najlepszy sezon i najlepsza do tej pory produkcja netflixa, ci którzy nie widzieli całości polecam :)
Ostatnio edytowany przez hi (2020-04-13 17:05:25)
Grzegorz Braun - Eugenika w imię postępu
Braun dobre filmy robi, pomimo, że jest zagorzałym jahwitą i wyznawcą całego tego jahwistycznego gówna (chrześcijanizm, judaizm, islam) robi dobre filmy, polecam w szczególności pierwszą połowę (dobre odniesienie do dzisiejszych czasów)
Ostatnio edytowany przez hi (2020-04-29 14:44:35)
Może ktoś z forumowiczów miał okazję widzieć mało popularny japoński film o "wyścigu" dwóch ekip kartograficznych do zmapowania jakiejś góry w Japonii. Pamiętam, że tytuł filmu to nazwa tej właśnie góry ale za nic w świecie nie jestem w stanie przypomnieć sobie ani jej nazwy ani tytułu. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek naprowadzenie na ten film. Film ma już parę latek.
z japońskich to mój numer jeden Siedmiu Samurajów Kurosawy, rewelacja te wszystkie jankeskie westerny czerpały z Kurosawy garściami :)
The Expanse
Po przebrnięciu przez pierwszy sezon, który był średni, serial fajnie się kręci. Jestem w trakcie drugiego sezonu i mogę polecić w szczególności jak ktoś lubi sf pokroju Star Treka, osobiście nie przepadam za taką formą (jeżeli chodzi o film to zdecydowanie wolę agresywne klimaty Aliena, Event Horizon, Dead Space* czy Pandorum) ale jest to całkiem znośne i nawet wkręca :)
*chodzi o film a w zasadzie świetną animację
https://www.filmweb.pl/film/Dead+Space-2016-601595
Ostatnio edytowany przez hi (2020-05-19 18:25:54)
The Queen's Gambit
https://www.filmweb.pl/serial/Gambit+kr%C3%B3lowej-2020-840024
najlepszy serial Netflixa jaki widziałem, osobiście: 9/10
btw.1. Jak ktoś chce zagrać z Panną Harmon oczywiście, że się da (ELO 2700+) :)
https://www.chess.com/
nie mam pojęcia jaki silnik gra ale dobry :)
btw.2
Analiza finałowej partii (jest to jeden z nielicznych filmów/seriali w którym wszystkie partie były prawdziwe, także można się pobawić :)
https://www.youtube.com/watch?v=eXytIxEbmNE
Ostatnio edytowany przez hi (2020-11-29 02:11:08)
Ostatnio oglądałem Fallen Angels - świetne kino.
skullman napisał(-a):
Może ktoś z forumowiczów miał okazję widzieć mało popularny japoński film o "wyścigu" dwóch ekip kartograficznych do zmapowania jakiejś góry w Japonii. Pamiętam, że tytuł filmu to nazwa tej właśnie góry ale za nic w świecie nie jestem w stanie przypomnieć sobie ani jej nazwy ani tytułu. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek naprowadzenie na ten film. Film ma już parę latek.
Czy to "Tsurugidake - Ten no Ki"?
Dokładnie! 😀 Dzięki wielkie!
Może trochę głupi, może małe romansiło, ale polecam film to skomplikowane :D
franix36 napisał(-a):
Ja polecam Purpurowe serca. Coś pięknego.
Oglądałem, jest piękny.
Lubię filmy z gatunku "Prawdziwa Miłość" , jak ktoś lubi, mogę polecić ekranizacje powieści Nicholas'a Sparks'a jest kilka, mój ulubiony "Dla ciebie wszystko" mistyka, duchowość.
Z podobnych nowszych "Sekret Dare to Dream".
Nie wiem czy ktoś z was jeszcze chodzi do kina, ale mi się w tym roku najbardziej podobał Pszczelarz, akcja wartka i z sensem. Jeżeli chodzi o serial, to czekam jak dalej potoczy się serial Władcy Przestworzy, na który dosyć długo czekałem
@hi
`Jeniec' jest równie podobny do `Niepokonani'.
Również często wracam do tych filmów.
DariuszWix napisał(-a):
A co powiecie na Akolitę?
Mam nieodparte wrażenie, że fraza „godne polecenia” w tytule wątku ma tu kluczowe znaczenie.