Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć,
po około roku odcięcia od neta postanowiłem w końcu postawić Etcha na desktopie. Najpierw ściągnąłem płytę kde-install, niestety po instalacji miałem problem - podczas wylogowywania się z z mojego profilu do kdm naglwe wszystko się wyłącza i wyrzuca mnie do konsoli. Wtedy jedynym wyjściem jest zalogowanie się jako root i w pierwszej kolejności ubicie kdm, bo samo wpisanie kdm nic nie daje (domyślam się, że z jakiegoś powodu ciągle jest aktywny, chociaż go nie widać). Pomyślałem, że może to wina złych skryptów z tej płytki (tak jak kiedyś kubuntu było problematyczne, gdy ubuntu jako-tako chodziło.; Ściągnąłem więc netinstall i pociągnąłem sobie sam kde, kdm, itd. Niestety dalej występuje ten sam problem. :/ Ktoś wie co się dzieje? Mam radeona 9250, ale nie instalowałem sterów od ati, są bazowe z xorg.
Koniecznie musisz musisz mieć to kdm??może zainstaluj gdm albo xdm i spróbuj. może na lennego spróbuj zmienić ;D
Koniecznie. :)
dpkg-reconfigute kdm
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=5349
jeśli dobrze pamiętam KDM ma swój log w /var/log/, po awarii skopiuj go w inne miejsce (żeby nie został nadpisany przez nowy) i obejrzyj, może zdradzi co go boli