Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam pytanko:) Znacie może jakieś repozytoria z grami dla debiana?? Chodzi mi o to żeby z nich można było pociągnąć takie gry jak ET, AMERICA'S ARMY... Wiem wiem można swobodnie pobrać je z internetu ale wczuwam się już w pracę z konsolą i uwielbiam wystukać np. #aptitude install i po kilku minutach mam to co chcę:) Także było by zajefajnie gdyby takie coś istniało:)
Matthew napisał(-a):
PS. Kto mi wytłumaczy czemu wszyscy instalują przez aptitude? ;/
Już tłumaczę..
Bo aptitude jest zalecane w Debian Reference
aptitude is now the preferred text front end for APT, the Advanced Package Tool.
http://www.debian.org/doc/manuals/reference/ch-package.en.html
A ja chce repo z legalnymi Colinami, Need for Speedami, Age of Empiresami, wszystkimi Tycoonami itd ;D
giegiel napisał(-a):
A ja chce repo z legalnymi Colinami, Need for Speedami, Age of Empiresami, wszystkimi Tycoonami itd ;D
LongeR mówił o darmowych grach.
których debian niestety nie zawiera. Problemy licencyjne
* games-fps/americas-army
Available versions: [M]250!m {dedicated opengl}
Homepage: http://www.americasarmy.com/
Description: military simulations by the U.S. Army to provide civilians with insights on soldiering
* games-fps/enemy-territory
Available versions: 2.60b!m {dedicated opengl}
Homepage: http://www.idsoftware.com/
Description: standalone multi-player game based on Return to Castle Wolfenstein
Gentoo
No wiem to taki żarcik/marzenie był/było ;D
No mi chodziło o gry darmowe:) Było by super gdyby takie coś istniało:]
Nigdy nie lubiłem Quake czasami tylko tak z kumplami żeby pokazać kto jest lepszy ale to nie klimat dla mnie:)
LongeR napisał(-a):
Nigdy nie lubiłem Quake
to niechodzi o to czy lubisz, jeśli ma być repo z grami, to nie możesz podchodzić do sprawy indywidualnie - "mnie się nie podoba to w repo nie będzie"
Nie no to była tylko taka moja mała osobista uwaga:) I dodam jeszcze że w repozytoriach Etch'a nie ma tego pakietu:]
Ostatnio edytowany przez LongeR (2007-12-04 20:35:03)
kiedys było na forum paru zakreconych miskow chcieli zrobic swoje zakrecone wypasione repo moze maja takie wypasy spytaj ich
TBH napisał(-a):
giegiel napisał(-a):
LongeR mówił o darmowych grach.
których debian niestety nie zawiera. Problemy licencyjne
Mogly by sie znalezc w galezi non-free tak jak flash itp Metapaczka ktora by sciagala, wrzucala w odpowiednie miejsce pliki i dawal skroty w menu.
hmm a może my zrobilibyśmy swoje mega wypasione repro z grami:P?? Co o tym sądzicie??
LongeR napisał(-a):
hmm a może my zrobilibyśmy swoje mega wypasione repro z grami:P?? Co o tym sądzicie??
no, weźmy i zróbcie :)
nom muszę to przeanalizować:D