Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
ilin napisał(-a):
Weź rozpakuj paczkę wine (ale taka co jest w jednym kawałku) powstanie jakaś tam struktura katalogów.
Ale jeśli chcę nałożyć patcha, to muszę dziada potem kompilować i się rozpiechrza po różnych folderach - muszę potem po kawałku każdy plik ręcznie wyciągać z danych folderów, czy można to jakoś sprytniej (patrz: inteligentniej ;) )zrobić?
Najprosciej to zrób sobie paczkę.
Np checkinstallem
Pozdrawiam
I znowu mam problem z wine:( Mianowicie nie wiem dlaczego samo od siebie przestało otwierać aplikacje;/ No więc postanowiłem je wywalić z systemu i zainstalowac jeszcze raz i tu pojawia się problem niby się instaluje ale nadal nie działa (wywaliłem ręcznie cały katalog wine z home/user/.wine) nie pomogło. Nawet kompilowałem ze źródeł skompilowało i zainstalowało się poprawnie ale nadal nie działa. Już nie mam pomysłu jak to naprawić więc proszę o sugestie:]
jakiś błąd?
winecfg Application tried to create a window, but no driver could be loaded. The X11 driver is missing. Check your build! Application tried to create a window, but no driver could be loaded. The X11 driver is missing. Check your build! err:ole:apartment_createwindowifneeded CreateWindow failed with error 126
Ostatnio edytowany przez LongeR (2008-04-06 20:04:06)
Poradziłem sobie. Problem polegał na tym że przed kompilacją nowej wersji wine zapomniałem usunąć starej i stąd te jajca. Tak dla potomnych:) w katalogu ze źródełkami wine:
1- ./configure 2- make depend 3- make 4- make uninstall 5- make install