Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam.
mam taki problem z azureusem mianowicie wrzuce cos do sciagania, po krotkim czasie leci max prekdoscia jaka mam przydzielone (siec bezprzewodowa) czyli ok 80kb/s , upload tez leci max ile mam ustawione w azorze, ale po 5-10 min wszystko spada na 0kb/s i tak stoi. dopiero ponowne uruchomienie programu daje ten sam rezultat czyli 5-10 min leci i znow stoi i tak w kolko.
kiedys zrobilem cos takiego
http://dug.net.pl/faq/faq-3-140-Blokowanie_ssh_po_n … logowania.php
zablokowalo mi calkowicie ssh po jednej nie udanej prubie logowania, wklepalem puzniej cos (juz nie pamietam co) i calkiem p2p szlak trafil, puzniej wpisalem iptables -F bodajze no i chodzi tak jak teraz.
co z tym zrobic?
pozdrawiam,
boby_x
Ustaw w programie mniejszą prędkość ściągania może Twoja sieć jest zbudowana tak że jak ją za bardzo obciążasz na jakiś czas blokuje Twoje IP:)
nie, nie ma czegos takiego rozmawialem z adminem na ten temat.
dodam jeszcze ze na win$hicie normalnie azureus chodzi.
sory za pytanie ale co z seedami i perami? Próbowałeś na kilku torrentach i różnych trackerach??
gdyby bylo inaczej bym nie pytal, seedow i peerow optymalnie ok 50-100.
ale jak zacznie sciagac to wystarczy 3-4 seedy i leci 40-50kb/s.
na wszystkich torrentach to samo.
:|
Ostatnio edytowany przez boby_x (2007-11-16 13:06:22)
hmmm no nie wiem muszę pomyśleć:D a może inny klient?? moim skromnym zdaniem Bittornado jest bardziej wydajny i mniej zasobo żerny:)
ide pajaka nakarmic, puzniej zainstaluje Bittornado i zobaczymy.
lool:P zawsze chciałem mieć pająka:D mhmm w repozytoriach masz go więc to sekundkę Ci zajmie:)
krwiopijcza bestia nakarmiona, bittornado zainstalowane , tylko pytanie jak to uruchomic :D, zaintalowalem bittornado oraz bittornado-gui, wpisuje nazwy programow i nic.
ojojoj... ale glupi jestem, juz dziala ;)
Ostatnio edytowany przez boby_x (2007-11-16 13:42:54)
No i jak problem znikł?? Jak ciągnie?
na podlaczonych 35 peerow i 50 seedow leci 45-55kb/s upload 15kb/s i narazie nie dzieje sie to co z azorem.
poczekam do konca az sie to sciagnie, i sprubuje azureusem to samo pobrac.
Polecam rtorrent'a, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Z Azureusem już nie raz miałem podobne problemy:/
rtorrent:) Również dobry ale nie posiada trybu graficznego tak? No ale dzięki temu osiąga takie osiągi:)
faktycznie, bittornado sciagnol plik bez problemu, zapodalem to samo w azureusie i tak samo sie dzieje.
zaraz jeszcze zainst r'torrenta i zobaczymy jak to bedzie smigac.
na stos z azureusem!
Nie powiem bo azureus przez długi czas był dla mnie "jedynym słusznym programem":D ale potem się nawróciłem i stwierdziłem że po co ma mi żreć 50 MB ramu jak utorrent ma podobne możliwości zużywa kilka mega i ciągnie lepiej niż azureus. To jeszcze za czasów winszajsa:) Jeżeli chodzi o Debianka to jestem tego samego zdania:) używam bittornado bo jest szybki, nie muli i ogólnie jest spoko. rtorrent jest jeszcze szybszy bo obsługuje się go z consoli:)
LongeR napisał(-a):
rtorrent:) Również dobry ale nie posiada trybu graficznego tak? No ale dzięki temu osiąga takie osiągi:)
a co ma rodzaj interfejsu do osiągów?
No czytałem gdzieś (chyba nawet na naszym forum) że programy bez interfejsu graficznego działają szybciej i wydajniej:)
nie "marnuje" zasobów kompa na uruchamianie graficznego interfejsu, ale nie znaczy to, że będzie jakoś szybciej/wydajniej/cokolwiek pobierał
Azureus z repo ma jakies niedociągnięcia nie tyle że jest nieaktualny, ( dla stable wersja 2.5xxxxx ) co dodatkowo po ręcznej instalacji javy wedle faq, nie zachowuje sie zbyt normalnie. To że go przycina to może być wina forwardowania portów, mi na 6881 działał kiepsko a na 6900 dużo lepiej. nie wiem czemu bo obydwa były tak samo przekierowane. Ale największym problemem było zurzycie CPU w granicach 50-70% ( CPU 2,4GHz). Mielił i mulił.
Kiedy odpaliłem azureusa 3.xxxx ściągniętego z witryny azureusa problem z cpu i torrentami przestał być aktualny.
Osobiście jadę na rtorrencie bo wymiata i jest wogóle ok.
Szczerze mówiąc do Azureusa mam pewien sentyment, bardzo podoba mi się ten program, daje dużo możliwości, aczkolwiek kiedy w grę wchodzą zasoby komputera, to muszę go odstawić, niestety ostatnio dzieje się to coraz częściej...
a czy jest tak w bittornado ze gdy zmiejsze predkosc wysylania to automatycznie mi spada predkosc pobierania?