Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
sprubuj sie zalogowac na root'a na konsoli i wklep k3b :) powinno pomuc
Musisz poustawiac prawa na ten program tak zebys mogl z niego korzystac, ustaw np, MC
aki napisał(-a):
sprubuj sie zalogowac na root'a na konsoli i wklep k3b :) powinno pomuc
Nie uruchomi mu sie graficzny program z konsoli spod roota ze wzgledu na polityke debiana :) domyslnie tak jest chyba, ze sobie zmienil..
Ostatnio edytowany przez bns (2007-11-15 14:38:05)
Spod root'a się uruchamia bez niczego. Ale kurde to nie jest rozwiązanie. Na dokładkę jeszcze jeden problem: K3B ma problem z rozpoznawaniem trybu zapisy (TAO, DAO, itp). Co ciekawsze nagrywając ten sam obraz na dwie płytki (które są do wyrzucenia przez to) za każdym razem widział rozwiązanie w innym sposobie nagrywania.
dodaj usera do grupy burning i odpal k3bsetup z roota. zaznacz tam "uzywanie grupy burning do nagrywania" i pozwol programowi samemu zmienic sobie prawa.
lool musi być:)!
a tak jeśli o k3b chodzi to kiedyś była opcja kasowania dvd rw a teraz jest problem bo jest fomatowanie które tak naprawdę nie formatuje tylko wywala ze można nadpisać pliki. a po wymuszeniu formatu płyta jest do wyrzucenia. miał ktoś takie przygody?
a nie da rady tak
chmod 4711 /usr/bin/cdrecord
kwachu napisał(-a):
a tak jeśli o k3b chodzi to kiedyś była opcja kasowania dvd rw a teraz jest problem bo jest fomatowanie które tak naprawdę nie formatuje tylko wywala ze można nadpisać pliki. a po wymuszeniu formatu płyta jest do wyrzucenia. miał ktoś takie przygody?
tak, ja miałem. kiedyś mi tak "nadpisało" pliki, że miałem nowe nazwy i strukturę folderów pod którymi kryły się pliki które były na płycie przed formatowaniem...