Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Posiadam konto shell na pewnym serwerze, którego administrator blokuje tunele zwrotne.
Warning: remote port forwarding failed for listen port 6022
Niestety jestem za NATem i do tej pory była to jedyna metoda komunikacji z moim kompem z Internetu. Czy są jakieś programy bądź metody na uzyskanie takiego połączenia inaczej niż przez SSH z połączeniem zwrotnym?
blokuje takze lokalne sluchanie na tym porcie (domyslnie w sshd tunele zestawione przez -R nasluchuja tylko na localhoscie) ?
mozesz tez sproboac pogadac z adminem NATu ... moze da przekierowanie jakiegos portu ...
blokuje takze lokalne sluchanie na tym porcie (domyslnie w sshd tunele zestawione przez -R nasluchuja tylko na localhoscie) ?
Hmm nie jestem pewien o co Ci chodzi - próbowałem także na innych portach, niestety opcja ta jest zablokowana
mozesz tez sproboac pogadac z adminem NATu ... moze da przekierowanie jakiegos portu ...
Marzenia... Za dodatkowe 20zł za miesiąc może i sie by pofatygował ale to chyba nie jest tyle warte
Hmm nie jestem pewien o co Ci chodzi - próbowałem także na innych portach, niestety opcja ta jest zablokowana
tunel utworzony opcja -R domyslnie hce nasluchiwac tylko na localhost (127.0.0.1) ... zatem pytanie czy nawet takie nasluchiwanie zablokowal ?
Wydane ze shella polecenie
ssh -f -N -R 6022:localhost:22 localhost
daje taki sam wynik
EDIT:
Czy sytuacja w której administrator sieci pozwala na przekierowanie jednego portu stwarza zagrożenie dla bezpieczeństwa sieci?