Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam wszystkich mam routerek jak wyżej, no ale soft mi się pierdzieli a dokładnie dd-wrt v23 sp2, wgrałem tą dziadowizne, na początku wszystko było ok, z czasem jak zacząłem bawić się opcjami zrywał połączenie z netem. a jest on podłączony do liveboxtp, najpierw chodził na sztywnych ustawieniach, no ale jak pojawił się problem zresetowałem go do ustawień fabrycznych i na static nie idzie tylko musze mu ustawić na wanie dhcp, a jak w ogóle zmienię mu jakąś opcje to tak jakby nie pobierał ustawien z dhcp na wanie, jak ustawie statyczny to również nie bangla. Próbowałem załadować mu dd-wrt v24 rc4 no ale jak wybiore plik do upgrejdu pomiesza cos chwile i "upgrade failed". Postanowiłem więc użyć tftp, wyłączyłem motke i włączyłem ją ponownie, po czym jak komp nawiązał połączenie z routerem wydałem polecenie:
tftp -i 192.168.2.1 PUT dd-wrt-v2r-rc4.bin
pomiesza znowu chwile i wyskakuje "conection timeout" no i nie wiem co robić dalej