Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak wygląda dzisiaj
ten Siemensiak ma dole to aktualny DUG z Debianem, to ustrojstwo na górze to przygotowywany nowy DUG - FreeBSD.
Dysk z lewej to system, dysk z prawej to home.
A taka będzie przyszłość:
a tu kilka innych ujęć :)
Prosimy o brawa - no przecież działa hehehehe
Ps. ta butla z propanem to jak sie wkurwie ....... to pod spód i jebut
Na pierwszym zdięciu widać logo winshita
bodzio kupi nalepke na allegro i szpanuje :D
cos tam niebezpiecznie jest w dodatku z ta butla propan butan
bleee, fuj, DUG na FreeBSD
wiedziałem że to logo zobaczycie - to dla Rumiego
lol
Bodzio, a pochwal się co to za sprzęcior?
lol
Bodzio, a pochwal się co to za sprzęcior?
Ten na dole to jak widać stary Siemensiak, procek to Celek 333, ramu jest tam ok 200, hdd=40
Nowy to ma tak:
płyta MSI KT4AV, Duron 1200, hdd przejdzie ze starego, ramy też, grafika jakaś byle jaka, bo po co lepsza.
No i łącze - teoretycznie 4 MB/s, ale jakieś skurwiele zaczęli filmy ściągać i prowider ździebko przyciął. Biexi wam napisze że nie całkiem mu się to udało bo się dopiero uczy kolejkowania.
Łooo ale sprzecicho. I te dwa dyski. Cała przestrzeń dla DUG-a? Czy to jak kiedyś serwer firmowy?
no niesytety instytucji :]
aczkolwiek z bodziem staramy sie go troche odnowic :]
moze kiedys nastapia czasy gdzie server DUG'a stanie na jakims nie firmowym lczu ale pewnie to szybko nie nastanie...
ładny...
WOW
Mi tez sie ładnie wszystko podoba, no ale zeby DUG był na FreeBSD? beee ;)
Muszę powiedzieć, że ten nowy DUG na razie wygląda troszkę nieprofesjonalnie. Mimo to uważam, że nie wygląd serwera o nim świadczy a jego działanie i zawartość merytoryczna, która na DUG-u jest bardzo duża.
PS. Mój "serwer" wygląda podobnie :)
Bodzio dlaczego FreeBSD a nie Debian ?
Nie to abym miasl sprzeciw ale tak z ciekawosci
Serwer w mojej sieci smiga na NetBSD
Bodzio dlaczego FreeBSD a nie Debian ?
Nie to abym miasl sprzeciw ale tak z ciekawosci
Serwer w mojej sieci smiga na NetBSD
Z ciekawości, chęci wiedzy, nic nie stoi na przeszkodzie zawsze wrócić do Debiana.
Ale gwarantuję wam na 100% że dwu systemów nigdy nie będzie - shita wiadomo dlaczego i Mandarynki bo mi zycie miłe.
Zrobie wam kiefy zdjęcie Biexi jak słyszy słowo Mandrake - jest straszna....
Zrobie wam kiefy zdjęcie Biexi jak słyszy słowo Mandrake - jest straszna....
Ja chętnie to zobacze :D
To bedzie straszne ;)
A moze zrobimy stronke z naszymi fotkami ? Ja dam ostatni bo ludzie przestana sie zapisywac do DUG-a :) hehehe
fotki już były, pół roku temu - szukaj
Gdzie te fotki???
.
hmm ja juz gdzies na necie widzialem te foty ;-o
bez urazy tech`u ale w takim razie czyje jest to zdjęcie w twoim avatarku? :P
PS: fajny bodzio serwer tylko troche wstyd!! Jak ty Biexi pozwoliłaś? podobno ty namawiałaś Bodzia na debian`a a teraz serwer z forum debianowym a tu freebsd... wstyd! :)
w avatarku to jest techu po imprezie spirytusowej ze mna... 3 dni szedl do domu :) nie pytajcie jak ja wygladalem...