Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Z tego co wiem to jest to plik stworzony w Excel 2003 który przesłano mi z Visty(tfu tfu).
Czy muszę zasuwać do kogoś kto używa tego badziewnego systemu ?
Widzę ze jest to plik spakowany a po rozpakowaniu czarna magia) tfu ... :)
Mój OpenOffice tego nie trawi.
xlsx to format połączenie xmla i zipa, Microshit obiecał że będzie to format otwarty i udostępniony publicznie( tak jak formaty open document ). Jak na razie wiadomo, że poprzednie wersje officea będą go mogłby obsługiwać.
Jak do tej pory różnica pomiędzy open document wyglądała tak, że openoffice radził sobie z exportem do doc, ale w drugą stronę już nie. Niestety nie wiadomo kiedy to wszystko się wyrówna( patrząc na politykę MS to wszystko jest bardzo opóźnione w rozwoju ).
Czy muszę zasuwać do kogoś kto używa tego badziewnego systemu ?
Zasuwanie do kogoś z tym systemem to tylko część sukcesu, bo trzeba mieć officea jeszcze :/
Czyli dokument został nieopatrznie za$$$$rowany przez nadawce :).
Poproszę aby maznął to jeszcze raz ale tym razem w zwykłym notatniku :)
Dziękuję
wrzuć gdzieś taki plik - spróbuję się tym pobawić
OK
Dokument jest trochę delikatny i poufny.
Wysyłam na meila bo nie mogę go publikować.
Przepraszam wszystkich.
http://wiki.services.openoffice.org/wiki/Product_Release
Według tego open office 3.0 będzie umiał te pliki importować( jeszcze trzeba poczekać ).
Tak jak bodzio powiedział wrzuć te pliki to export zrobimy do jakiegoś czytelnego formatu :)
OK
Poszło do Bodzio :)