Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
chce zupgrade'owac kernela i po tej operacji sytem nie odpala:/ no czasem mu sie udaje po 20 resetach, jak skutecznie zaupgrade'owac jajko?
mam jajko 2.6.18-4-k7 no to
apt-get install linux-image-2.6.22-2-k7 linux-headers-2.6.22-2-k7
potem reboot
i system staje przy ładowaniu w róźnych miejscach
Zrób:
apt-get dist-upgrade
zamiast instalować jajko 'ręcznie'.
robiłem, ale to mi jajka nie upgradowało:/
To moze powiedz jakie bledy wyskakuja i w jakich momentach, bo mi sie fusy skonczyly.
jqak mówiłem nie wywala błędów, po prostu staje podczas ładowania systemu, w różnych miejscach
Jest taki plik jak /etc/default/bootlogd tam ustaw:
BOOTLOGD_ENABLE=Yes
i rebootnij system. Nastepnie w /var/log znajdz tego loga ze startu i wklej go z łaski swojej na forum. Bo ze "staje" to naprawdę nic nikomu nie mówi :)
nie dam rady tego zrobić:p skoro system staje, nie mam jak zobaczyć loga, muszę zrestartować na działającym jądrze i wtedy bootlog zapisuje się z dobrego boota:/
nie dam rady tego zrobić:p skoro system staje, nie mam jak zobaczyć loga, muszę zrestartować na działającym jądrze i wtedy bootlog zapisuje się z dobrego boota:/
a czy nie moglbys tego pliku /etc/default/bootlogd zmienic z jakiegoś live?
odpalic live, zamontowac partycję z systemem, wejść do tego katalogu i z roota zmienić ten plik, a potem restart
chyba powinno zadziałać
pzdr
miłosz
zzmienić mogę, nie mogę loga sprawdzić, b żeby to zrobić muszę odpalić system na dobrym jajku i ten log się zapisuje... a liva nie mam:/
Nie no, ta dyskusja robi sie co najmniej dziwna. karzel88 nie masz jakiegoś aparatu (w telefonie)? zrób zdjęcie z tego bootowania, a jak nie to zapisz na kartkę i podaj o co biega z tymi postojami bo tak to bez konca mozna gdybać.
rebootowałem 3 razy...
1) begin: running /scripts/init-bottom
done.
i stoi
2) poszedł dalej:
ACPI:PCI interrupt 0000:00:10.1[B]->link [LAZA]-> GSI 23 (level, low)-> IRQ 16
i stoi
3) poszedł jeszcze dalej
Loading device- mapper support
i stoi
i tak za każdym razem, różne momenty, czasem dochodzi daleko, czasem staje na samym poczętku
walnij debiana od nowa lub inne distro jak poleci to ok
a jak niet to walniety dysk enter