Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Skompilowalem sobie programik KHdRecord, sluzy on do nagrywania dzwieku z wejscia audio do formatu mp3.
Przy uruchomieniu wyswietla mi ze nie ma dostepu do urzadzen /dev/dsp i /dev/mixer . Sprawdzilem i okazalo sie ze nie mam tych plikow. Dzwiek w systemie jest (karta zintegrowana AC`97).
O co chodzi?
//edit
znacie jakies inne male/proste programy do nagrywania dzieku?
Pokaż
arecord -l
Najprostszy do nagrywania to arecord.
Pozdrawiam
Nie mam tego polecenia. Nie mam zainstalowanej alsy ani jej utilsow.
To zainstaluj.
Bez tego nie ponagrywasz.
Pozdrawiam
To moze zaczne od poczatku... Ten programik to nie dla siebie szukam. Ja bym sobie poradzil z nagrywaniem jakim konsolowym softem. Szukam prostego x'owego programu dla laika, ktory sobie kliknie na start/stop i ma nagrana mp3-jke.
Jak zainstalowalem alse na tym komputerze to dzwiek znikl, alsaconf nic nie wykrylo.
Ten programik KHdRecord bylby idealny gdyby nie to ze on chce nagrywac z /dev/dsp a na tym komuterze tego niema. Jak to przeskoczyc?
Podobnymi bledami sypie KRecord.
//edit
Problem rozwiazany. Po zainstalowaniu alsy dzwięku nie bylo, to dodalem do /etc/modules modul snd_ac97_codec i dziala. Dzieki ilin za wskazowki.