Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Debian etch,512MB RAM,apache2,proftpd,ssl,Mysql. Serwer pracuje bez uruchomionego KDE.
Po uruchomieniu komebdy 'top' wskazuje zajętość RAM ok.160MB.
Po kilkunastu godzinach pracy (nawet przy braku, lub minimalnej liczbie połaczeń do bazy) wykorzystanie RAM wzrasta do 480MB. Czy ktoś z użytkowników w/w spotkał się z takim problemem ?
to nie jest problem, to jest "problem" ;)
poczytaj ten wątek http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=7419
ja tam zawsze użycie ramu patrzę htop'em ew. free -m
debian:/home/qbsiu# free -m total used free shared buffers cached Mem: 1012 862 149 0 71 390 -/+ buffers/cache: 400 611 Swap: 459 1 458
To co Ci SAM system zjada to jest to:
-/+ buffers/cache: 400 611
P.s. Tyle zjada przy uptimie 4 days, 3:14
Przeczytałem i jestem pod wrażeniem tak szybkiej pomocy, ale nadal nie daje mi to spokoju - urządzenie startuje, nikt go nie rusza, nikt się do niego nie łączy (jestem tego pewny), a po kilkunastu godzinach zużycie pamięci rośnie trzykrotnie - czy to jest normalne ? :)
tak, normalne. to, że z systemem nikt się nie łączy nie oznacza, że syste zapada w jakiś "sen zimowy", wbrew pozorom cały czas pracuje