Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chcialem to sobie przetestowac ale nie jestem pewien co mam wybrac na lapca, czy workstation czy server?
Czy jest jakis sposob zeby legalnie i za FREE z tego korzystac na lapcu?
a nie lepiej VB?
Mialem z nim male problemy i zrzeral mi calego proca :/ No i mam Lennego a nie ma wersji VB na Lennego a przynajmniej na virtualbox.org :/
Ja uzywam VMware Serwer i nie moge na niego narzekac do moich celow wystarcza. Procka az tak mozno mi nie zjada ale Ram-u troszke pozera
512 mi odpada na M$.
Jak korzystam z vmware player, jest za free.
Można na tym bezpośrednio zainstalowac np XP czy trzeba najpierw przygotowac obraz za pomocą vmware server?
Pytam bo nie wiem.
Pozdrawiam
Obraz można przygotować przy pomocy qemu, a następnie odpalić instalację systemu przez vmplayer z obrazu iso.
http://cri.ch/linux/docs/sk0020.html
Mialem z nim male problemy i zrzeral mi calego proca :/ No i mam Lennego a nie ma wersji VB na Lennego a przynajmniej na virtualbox.org :/
Ja ściągnąłem na etcha, działa bezproblemowo a tez mam lenny'ego
VMWare server tez jest za free :)
Można z oficjalnej strony pobrac instalke i klucz na maila
Instaluje VMware Workstation 6.0 i wywala mi cos takiego:
Building the vmnet module. Using 2.6.x kernel build system. make: Wejście do katalogu `/tmp/vmware-config0/vmnet-only' make -C /lib/modules/2.6.22.5-smp-kvm/build/include/.. SUBDIRS=$PWD SRCROOT=$PWD/. modules make[1]: Wejście do katalogu `/usr/src/linux-2.6.22.5' CC [M] /tmp/vmware-config0/vmnet-only/driver.o CC [M] /tmp/vmware-config0/vmnet-only/hub.o CC [M] /tmp/vmware-config0/vmnet-only/userif.o /tmp/vmware-config0/vmnet-only/userif.c: In function ‘VNetCopyDatagramToUser’: /tmp/vmware-config0/vmnet-only/userif.c:630: error: ‘const struct sk_buff’ has no member named ‘h’ /tmp/vmware-config0/vmnet-only/userif.c:630: error: ‘const struct sk_buff’ has no member named ‘nh’ /tmp/vmware-config0/vmnet-only/userif.c:636: error: ‘const struct sk_buff’ has no member named ‘h’ make[2]: *** [/tmp/vmware-config0/vmnet-only/userif.o] Błąd 1 make[1]: *** [_module_/tmp/vmware-config0/vmnet-only] Błąd 2 make[1]: Opuszczenie katalogu `/usr/src/linux-2.6.22.5' make: *** [vmnet.ko] Błąd 2 make: Opuszczenie katalogu `/tmp/vmware-config0/vmnet-only' Unable to build the vmnet module. For more information on how to troubleshoot module-related problems, please visit our Web site at "http://www.vmware.com/download/modules/modules.html" and "http://www.vmware.com/support/reference/linux/prebuilt_modules_linux.html". Execution aborted.
Czy ktos wie co jest nie tak?
Instalka z tar.gz
Dzieki udalo sie :)
VMWare server tez jest za free :)
Można z oficjalnej strony pobrac instalke i klucz na maila
O ile to na stronie przy rejestraci wpisujesz ile chcesz kodow i dostajesz Kody od razu po rejestracji na stronie a nie na Maila :> Chyba ze sie myle :> ( p.s na maila dostajesz od nessus-a )