Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://img208.imageshack.us/img208/7903/zrzut1aa0.png
Czasem mam takie coś... jak mam trochę programów uruchomionych i beryla. Spotkaliście się z tym kiedyś? Jak zmneijsze okno to zamiast black screenu pojawia się treść. Co to może być? Dodam że obciążenie procka było poniżej 50%. Da się zrobić tak aby to się nie pojawiało? Bo to wygląda na ograniczenie wyświetlania treści okien jak się ileś % ramu zużyje.
/* wieeeelkieeee grafiki wsadzamy w tag [url] a nie [img], bo się forum rozjeżdża — azhag */
To wina tego.. beryla?
A można jakoś to wyłączyć lub co jest lepsze od beryla i nie robi black screenu?
Poprostu wyłącz beryla i zobacz czy problem będzie nadal występować.
Ja jak używałem beryl+compiz to nie miałem takich problemów. Być może musisz tylko coś pozmieniać w konfiguracji beryla
Pozdrawiam
aktualnie jestem na compiz-fusionie i po shashowaniu:
# Option "UseEdidFreqs" "true"
# Option "RenderAccel" "true"
# Option "backingstore" "true"
# Option "TripleBuffer" "true"
# Option "no GLXFBConfig for depth 32"
tych opcji nie robi już blackscreena, ale... działa z błędami.
Mafioss widzę że masz fajne ikony na pulpicie:) Pobrałem podobne ale nie mogę sobie poradzić z ich instalacją:P Jak je wrzuciłeś?
Mafioss widzę że masz fajne ikony na pulpicie:) Pobrałem podobne ale nie mogę sobie poradzić z ich instalacją:P Jak je wrzuciłeś?
To tak... Ikonki to wrzuciłem:
Centrum Sterownia -> Wygląd i Motywy -> Ikony -> Zainstaluj nowy motyw
i tu wybieramy lokalizację.
Black Screen to efekt błędów jakiś, robiony przez patchowane stery na kernel 21. Na kernelu 22 z najnowszymi sterami i najnowszym X.Orgiem nie ma już problemów.
No tak ale jak wskazuję ścieżkę do ikon to wywala ten
plik nie jest poprawnym motywem ikon
A dodaję ścieżkę do folderu z pobranymi ikonami a dokładnie do pliku index.desktop.
daj sciezke w tym menedzerze do pliku *.tar.gz
samo sie zainstaluje :)
Dzięki kodzik działa:)