Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
dziwna sprawa, przed tem dobrze mi wszystko dzialalo i bez problemow a od wczoraj zaczelo strasznie muslic, resetowalem serverek switche tez i nic, firewala sprawdzalem z 6 razy i wszystko jest ok, routing tez jest dobrze skonfigurowany.
ma ktos jakis pomysl??
zobacz jak net dziala na samym serwerku, wylacz htb (jak masz) i odpal np
wget http://noc.gts.pl/10mb.gts
mozesz tez podpiac sie bezposrednio pod twoja koncowk z netu i przetestowac lacze z pominieciem serwera. jaki wynik??
idzie full lacze
idzie full lacze
Ale kiedy ci idzie full? Na serwerze czy na destopie podłączonym bezpośrednio?
Poobserwuj ruch moze ktoś coś generuje za duzo jakichś dziwnych pakietów i to ci przytyka serwer.
Mogł ci pujść hardware sieciówka, port PCI czy RAM i linux stracił stabilność
(Jako anegdote podam że jak mi sie zrobiły będy w ramie to serwer sie wieszał średni 2-3 razy na dobe. Zainstalowałem na chwile winde i ten sie ledwie zainstalował a potem uruchomił sie raz na 20 prób.) Dlatego jak ci sie to zrobiło tak nagle to system nadal próbuje pracowac ale nie daje rady.
@Punisher999 pojde za Twoja rada i wymienie sieciowke i zobacze jak sie bedzie zachowywal serwer
jednak sieciowka padla, wymienilem ja i wszystko wrocilo do normy :]