Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
a czy to sie duzo rozni od civilization 1/2/3 ?? bo gralem sporo we szsytkie czesci choc chyba najwiecej w 1 :P moglbym z wami popykac jak by cio
tylko ze ja najpierw lookne ta nowa bete bo jest ayecandy
Do najważniejszych cech Freeciv można zaliczyć:
* podstawową zgodność z grami Civilization I i II
wczoraj graliśmy od 18:00 do 23:30 i ... jeszcze nieskończyliśmy :)
nawet jeszcze pierwszych działań wojennych nieprzeprowadziliśmy, ale dzisiaj to sie musi zmienić ]:>
dodam że gramy 2v2
zapraszamy na kolejne gry testowe, o ile takowe jeszcze będą ;)
Have Fun!
dobra ta sdlowa nie dziala tzn sie skompilowala i zainstalowala ale sie krzaczy wiec daruje sobie instaluje z rpo ta co wy macie ^^ jak to jest civ 1 to spoko :P mam w sumie civa 1 i 2 i 3 jakby ktos chcial popykac
bweeeee, nie wiedziałem o sparingu ;( Nie wiem czemu ale wczoraj u mnie dug w ogóle nie odpowiadał :[
w sumie po 3 dniach grania (~12 godzin) efekt taki:
http://network-games.eu.org/promo/nuked.png
:D
chcemy zagrać jeszcze jedną taką potyczke tylko z nowymi ludzi, wiec jak ktos chce, to jakies dane kontaktowe poda (najlepiej Jabber ID).
pewnie ze względów historycznych bedziemy zaczynac o godzinie 18 :)
"x-dos"
http://network-games.eu.org/promo/nuked.png
[/quote napisał(-a):
Żeby było zabawniej- to JA wynalazłem atomówki [;
jak mi walneli w jednej turze blietzkrieg atomówkami w moje miasta to nawet niee robilem ruchu tylko usiadlem i podziwiałem :D kocham zapach napalmu o poranku :D
najlepsze bylo to, ze zebralem inzynierow wokl jednego miasta, zeby usuneli zanieczyszczenie po poprzednim ataku :d wszyscy zgineli
gra niesamowicie zacieta, pzregralem, bo wynalazlem republike i nie przestawilem na nią... ah... 1400 AD a ja na despotyzmie :D
ale skill x-dosa nie ma sobie równych :D gratki i zapisuje sie na nastepną grę :D
EMA! :D
http://tbhthelolmaker.wordpress.com/kontakt/
<TBH> Gentoo!
<X-dos> cóz, sa ludzie ktorzy nie wiedza co robic ze swoim wolnym czasem :)
zainstalowalem freeciv-gtk-client (bo takie cos mi znalazl aptitude) i jak mam to odpalic?:) troche podszkole sie i zagram z wami (z civilisation 1/2/3 nie mialem ani tyci stycznosci:P)
ale skill x-dosa nie ma sobie równych
na publikach zawsze w dupe dostaje :P wiec to nie ja jestem dobry, tylko kto inny slaby ;D
zainstalowalem freeciv-gtk-client (bo takie cos mi znalazl aptitude) i jak mam to odpalic?:) troche podszkole sie i zagram z wami (z civilisation 1/2/3 nie mialem ani tyci stycznosci:P)
w konsoli: civclient
z konsoli civclient &
i juz [;
TBH i X-DOS planują używić troche ten pomysł, wszystkich chętnych zapraszamy na jabber'a:
TBH: tbhthelolmaker at gmail.com
X-DOS: x-dos at jabber.org
wymagania:
- znajomość zasad FreeCIV / Civilization
- jabber ID
najpierw pewnie zagramy kilka gier w trybie normalnym (nie długo terminowym) potem pomyślimy co dalej ;)
Have Fun!
wie ktoś może czy jest paczka deb freeciv-civworld? szukam ale znaleźć nie moge
Nie wiem co masz w repozytoriach ale:
debian:/home/tomek# aptitude search freeciv v freeciv - v freeciv-client - c freeciv-client-gtk - Civilization turn based strategy game (GTK p freeciv-client-xaw3d - Civilization turn based strategy game (Xaw i freeciv-data - Civilization turn based strategy game (gam i freeciv-server - Civilization turn based strategy game (ser
Etch:)
Ostatnio edytowany przez LongeR (2007-11-15 15:40:52)
że freeciv jest w repo to wiem, ja szukam paczki z civworld'em dodaje możliwość edycji map. Nigdzie nie moge jakoś znaleźć :/ najwyżej spatchuje źródła i skompiluje.