Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
spatchowalem jadro 2.6.21.1 patchem suspend2 w odpowiedniej wersji dla jadra. w konfiguracji jadra wylaczylem suspend i wlaczylem suspend2 ;)
dziala mi `hibernate-disk -f` (-f ze wzgledu na nvidie), po odhibernowaniu systemu mam dzwiek (snd-hda-intel, zintegrowany intel ich7) i wifi (ipw3945) wczesniej na zwyklym kernelowym suspendzie mialem z tym problem
natomiast po `hibernate-ram -f` nie mam dzwieku i sieciowki, tak jak na starym kernelowym suspendzie - wiecie co moze byc przyczyna?
mam aplet w kde `kpowersave` przez ktory hibernowalem system dziala tylko opcja do ramu wyglada jak by pamietalo stare suspend a nowego nie ;)
dodatkowo zapragnalem miec "graficzny" (dokladnie textowy ale animowany :) ) postep hibernowania,
w `/etc/hibernate/suspend2.conf` odhashowalem opcje
## Specify a userui like this:
ProcSetting userui_program /usr/sbin/suspend2ui_text
ale nie pokazuje mi sie to podczas (od)hibernowania
jak wydaje polecenie do testowania userui
`suspend2ui_text -t`
nic nie wskazuje zeby zle dzialalo, moze ktos mial podobny problem i go rozwiazal
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam
bns