Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kompiluje jądro i chciałem dodać parę opcji z patch-o-matic ale mam jakieś błedy...
Wersja to patch-o-matic-ng-20040621
Gdy podaje
IPTABLES_DIR=/usr/src/iptables KERNEL_DIR=/usr/src/linux ./runme string CONNMARK TTL connlimit iprange mport u32
To dostaje komunikat:
----------------------------------------------------------------- Do you want to apply this patch [N/y/t/f/a/r/b/w/q/?] y newfile: 2 files in our way, unable to apply -----------------------------------------------------------------
Oraz taki:
----------------------------------------------------------------- Do you want to apply this patch [N/y/t/f/a/r/b/w/q/?] t unable to find ladd slot in src /usr/src/linux/net/ipv4/netfilter/Makefile -----------------------------------------------------------------
Help dobrzy ludzie :)
Też miałem takie błędy i też poległem na polu walki. Lecz przedwczoraj nauczyłem się pachować kody źródłowe więc śmiem zaryzykować iż trzeba pokolei przerobić wszystkie paczuszki, bo jak widać patch-o-matic-ng jest z 2004 roku... A Iptables jest z tego. A ostatni patch jest z tego roku, więc lata się wyrównają.
ftp://ftp.netfilter.org/pub/patch-o-matic-ng/snapshot
PS. Ostatni pach jest sprzed dwóch godzin ;-) Jeszcze gorący ;-)