Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
próbuję skonfigurować boczne przyciski wg faq, ale nie mam pliku XF86Config-4 (zakładam, że powinien być w /etc/X11). Czy mam ten plik sobie po prostu utworzyć, czy brakuje mi czegoś w systemie?
http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=10334
tutaj masz wszystko ładnie opisane.
XF86Config-4 to plik konfiguracyjny starszego serwera X, tylko szczegółami różni sie od xorg.conf
O ile się nie myle za dodatkowe przyciski odpowiada opcja
Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7 8 9"
super, działa :D
jak można zmienić działanie tych bocznych przycisków? chcę odwórcić ich znaczenie, żeby było wygodniej :)
dzięki :)
pomogła zmiana zawartości pliku .imwheelrc z:
".*" None, Thumb1, Alt_L|Left None, Thumb2, Alt_L|Right
na:
".*" None, Thumb1, Alt_L|Right None, Thumb2, Alt_L|Left
a czy wiecie jakie wpisy odpowiadają innym poleceniom? np. kopiuj, wklej itp.
Generalnie w xorgu kopiuj/wklej robisz za pomocą zaznaczenia wybranego bloku tekstu i wklejeniu go środkowym klawiszem myszki/scrollem ;)
taki jest efekt naciśnięcia środkowego w IceWeasel. w OpenOffice też nie działa. poza tym interesują mnie też inne możliwości, nie tylko "kopiuj/wklej" :)
kolego, a gdzie chciałeś to wkleić ? na stronę ?!?!!?
zaznacz jakiś fragment tekstu (np. tak jak to robisz na swoim screenie) i wklej to np. w nano, oowriter, gdziekolwiek ...po zaznaczeniu tekst automatycznie ląduje w buforze.
sorry, przeczytałem bez zrozumienia :P myślałem że środkowy klawisz mi skopiuje to co zaznaczę, a nie wklei to co zaznaczone :) niezły patent :)