Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
dpkg --force-architecture -i paczka
no i oczywiscie nazwa paczki.
Nalezy uwazac na to gdzie biblioteki sie instaluja, poniewaz nie kore moga ci zastapic twoje 64 bitowe i bedzie bubu ;P. (jak tak sie stanie skopiuj do lib32 i zainstauj pakiet ktory ci podmienilo juz na normalna architekture).
lub zostaje ci praca w chroocie :P
wlasnie miedzy innymi skype wymaga jakiejs 32 bitowej biblioteki :) i 64 bitowa mu nie podchodzi wiec trzeba robic male podmianki. Z apt nie da sie takiego myku chyba wylacznie, zostaje ci jeszcze chroot. W tedy bedziesz mogl sie bawic aptem jak zapragniesz.
btw. Nowy firefox tzn 2.. juz mi nie poszedl w ten sposob jednie 1... Wiec mam Wine z Firefoxem i dopiero w taki sposob mam flasha xD
Korzystają z QT, więc trzeba ściągać linkowane statycznie. Tyle że do tego są tylko paczki z operą (dla woody'ego), a skype to już tylko tar.bz2. Ale działa. Zaraz się zabiorę za flash'a. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :)