Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zrobilem sobie apt-get upgrade i troszke mi KDE zglupialo. W centrum sterownia nie ma nic (tzn belka po lewej stronie jest pusta). Probowalem
kcmshell --list
iDla zwyklego usera nic nie wywala. Dla roota jakas jedna glupota wyskoczyla. Najzabawniejsze, ze wszystkie te opcje sa dostepne w ... Zgubione i Znalezione. Wiecie moze jak to naprawic?
Jeszcze jedna sprawa, bo eth0 nie wstaje mi teraz domyslnie przy starcie systemu. Pewnie juz to milion razy gdzies bylo napisane, ale ja mam zly dzien i prosze o milion pierwsze napisanie gdzie to sie to ustawia ;-) I nie badzcie zlosliwi! 10h z kombinatoryka robi swoje :/
Pozdro
Jeszcze jedna sprawa, bo eth0 nie wstaje mi teraz domyslnie przy starcie systemu. Pewnie juz to milion razy gdzies bylo napisane, ale ja mam zly dzien i prosze o milion pierwsze napisanie gdzie to sie to ustawia ;-) I nie badzcie zlosliwi! 10h z kombinatoryka robi swoje :/
Pozdro
/etc/network/interfaces
auto eth0 iface eth0 inet static address x.x.x.x netmask x.x.x.x gateway x.x.x.x
albo
auto eth0 iface eth0 inet dhcp
Co do tego problemu z kde miałem kiedyś, przyprawiło mnie o ból głowy, jedną nieprzespaną noc, przeinstalowałem pomogło :)