Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-03-25 01:48:24

zimzum - Członek DUG

zimzum
Członek DUG

centrum sterowania po apt-get upgrade

Zrobilem sobie apt-get upgrade i troszke mi KDE zglupialo. W centrum sterownia nie ma nic (tzn belka po lewej stronie jest pusta). Probowalem

Kod:

kcmshell --list

iDla zwyklego usera nic nie wywala. Dla roota jakas jedna glupota wyskoczyla. Najzabawniejsze, ze wszystkie te opcje sa dostepne w ... Zgubione i Znalezione. Wiecie moze jak to naprawic?

Jeszcze jedna sprawa, bo eth0 nie wstaje mi teraz domyslnie przy starcie systemu. Pewnie juz to milion razy gdzies bylo napisane, ale ja mam zly dzien i prosze o milion pierwsze napisanie gdzie to sie to ustawia ;-) I nie badzcie zlosliwi! 10h z kombinatoryka robi swoje :/

Pozdro

#2  2007-03-25 14:00:17

xanax - Członek DUG

xanax
Członek DUG

Re: centrum sterowania po apt-get upgrade

Jeszcze jedna sprawa, bo eth0 nie wstaje mi teraz domyslnie przy starcie systemu. Pewnie juz to milion razy gdzies bylo napisane, ale ja mam zly dzien i prosze o milion pierwsze napisanie gdzie to sie to ustawia ;-) I nie badzcie zlosliwi! 10h z kombinatoryka robi swoje :/

Pozdro

/etc/network/interfaces

Kod:

auto eth0
iface eth0 inet static
    address x.x.x.x
    netmask x.x.x.x
    gateway x.x.x.x

albo

Kod:

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

Co do tego problemu z kde miałem kiedyś, przyprawiło mnie o ból głowy, jedną nieprzespaną noc, przeinstalowałem pomogło :)

Stopka forum