Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co ustawić w Operze aby przy otwieraniu nowych zakładek nie stawały się one aktywne?
Pozdrawiam.
ctr + shift i klik n alink (o ile chodzi Ci o otwieranie linków w honych zakładkach)
Prościej kliknąć na link środkowym przyciskiem myszy. :)
Pociągne temat dalej :]
Jak przenieść pasek kart (tych od zakładek) poniżej paska adresu. Czyli tak jak jest w FF ?
Jeszcze pytanie. Czy jest możliwość wyłączenia tego czegoś co sie pojaiwa gdy kursor znajdzie się w pasu adresu?
Czy jest możliwość wyłączenia tego czegoś co sie pojaiwa gdy kursor znajdzie się w pasu adresu?
Obawiam się, że nie rozumiem o co chodzi.
chodzi o to coś co pokazuje zawartość strony jak się najedzie na pasek/zakładkę też by mi zależało żeby się tego pozbyć.
Czy jest możliwość wyłączenia tego czegoś co sie pojaiwa gdy kursor znajdzie się w pasu adresu?
Obawiam się, że nie rozumiem o co chodzi.
Jak kursor jest w pasku adresu to sie wysuwa taki pasek z domkiem, gwiazdką (top 10), zakładakami i dwoam polami wyszukiwania. Problem polega na tym, że nie można bądź nie potrafię go wykorzystać przy pomocy klawiatury, więc nie jest mi potrzebny, i zasłania, i ... nie chcę dalej marudzić. :)
Narzędzia > Wygląd > Paski narzedzi
i wywal pasek startowy (chyba o to chodzi).
Jak przenieść pasek kart (tych od zakładek) poniżej paska adresu.
widok -> paski narzedzi -> dostosuj... i tam pogrzebac ;]
chodzi o to coś co pokazuje zawartość strony jak się najedzie na pasek/zakładkę
narzedzia -> preferencje -> zaawansowane -> przegladanie -> odznaczyc opcje 'wyswietlaj podpowiedzi'
//EDIT
azhag szybszy ;]
pzdr
Na moje pytanie chyba nie ma rady:
Na moje pytanie chyba nie ma rady:
Moim zdaniem obecne rozwiązanie jest logiczne. Jak potraktujesz każdą zakładke jako osobnąa przeglądarkę (z historią itp) to się okaże, że wszytko gra, takie jset moje rozumowanie.
Moim zdaniem obecne rozwiązanie jest logiczne. Jak potraktujesz każdą zakładke jako osobnąa przeglądarkę (z historią itp) to się okaże, że wszytko gra, takie jset moje rozumowanie.
Heh, no właśnie traktuje to zupełnie inaczej (bo i taki był w ogóle zamysł tabów moim skromnym zdaniem), poza tym przywyczajenie robi swoje.
Zachowanie przy zamukaniu tabów tez jest dla mnie na dzień dzisiejszy nie do przejścia :] Zamykam taba w środku i na tapete wyskakuje mi poprzedni zamiast następny w kolei jeszcze nie otwarty.
Poza tym czesto klikam środkowym przyciskiem myszy w przycisk "wstecz" aby poprzednia strona otworzyła mi sie w nowym tabie (w operze to nie dziła) to samo ze stroną startową. Brak możliwości pojewienia się komunikatu z zapytaniem o zamkniecie Opery gdy otwarte są taby I TYLKO TABY (jest tylko możliwość zapytania o zamykanie bez wzgędu na to czy jest jedno okno bez tabów czy są taby).
Chyba zostanę przysłowiową krową, która nie zmienia zdania :]
W sumie opera to nie firefox. :)
http://help.opera.com/Linux/9.10/en/input.html