Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
korzystam z płyty cd-rom na której znajdują się zapisane zdjęcia z aparatu fo0tograficznego. System po włożeniu do napędu wykrywa płyte i zadaje pytanie:
A photo card has been detected....
Do wyboru mam: Ignore, Import Photos. Niestety po wybraniu opcji nic się nie dzieje. Do Zawartości płyty mam dostęp przez katalog /media/cdrom i to wszystko... odmontować musze już z konsoli.
Jak wymusić standardowe podejćcie do tej płýty (zamontowanie z ikoną na pulpicie)?
Utworzyc ręcznie ikonę na pulpicie.
Jeśli o to Ci chodzi.
ja skorzystalem z FAQ i uzylem autofs do automontowania cdromu
Automontowanie działa dla każdej innej płyty CD. W przypadku tej problematycznej zapewne po strukturze katalogów system lub jakiś soft rozpoznaje że to płyta zawiera "zdjęcia" i wywala to okno. Dla mnie powiedzmy to nie problem ale jak mam księgowej wytłumaczyć, że żeby się dostać do tych zdjęć to ma odstawić czary mary w konsoli...
a co to za srod. graf ?
jesli kde (a nie wyglada na to;), to automontowane jest wszystko przez udev+hal+pmount+dbus. A ustawienia sa w centrum sterowania>urz.peryferyjne>urz.przech.danych.
Przepraszam zapomniałem o środowisku... W moim przypadku jest to GNOME i tak jak teraz przeglądam to zapewne konfiguruje się to w Ustawienia wymiennych napędów i nośników. WIęc może i uda się rozwiązać ten "problem"