Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zainstalowałem OpenOffica i w interfejsie (menu, i okienka od opcji itp) nie ma polskich fontów są tylko jakieś kwadraciki, w dokumenice moge je wpisywać bez problemu. To napewno jest coś z OO bo polskie fonty mam we wszystkich aplikacjach nawet w terminalu. Wie może ktoś jak to naprawić ?
PS w kadu jest dokładnie to samo (tzn kawadraciki zmiast ą ę itp) :/
też tak miałem w którejś ze starszych wersji, trzeba było zastosować tabelę zmian dla czcionek i przestawić font o nazwie 'userinterface' na jakiś z polskimi krzaczkami
a jaką masz wersję oo.org, jaki debian i jaki window manager?
Debian sarge, OO 1.1.3, IceWM, ale na wmakerze jest tak samo.
no to świerzynka
masz pakiet openoffice.org-l10n-pl ?
no to świerzynka
masz pakiet openoffice.org-l10n-pl ?
Mam, jakiś czas temu gdy męczyłem się z fontami w terminalu, zainstalowałem (chyba) wszystkie pakiety w których opisie było "polish" czyli ispell, ipolish, aspell-pl, myspell-pl, wpolish itp i wszystkie fonty z serii 8859-2.
no to nie qmam, bo używam dokładnie tych samych wersji, tyle że pod window maker i właściwie nic nie musiałem mieszać, polskie krzaczki miałem od razu
może spróbój przekonfigurować te pakiety, tzn. openoffice.org, openoffice-l10n-pl, no i np. locales? (polecenie dpkg-reconfigure)
na upartego spróbuj jeszcze ustawić sobie fonty w cestrum sterowania kde (kcontrol) oraz gnome-control-center, ale wątpię żeby to coś pomogło :|
Zainstaluj a jak już masz odpal
qtconfig
i tam zmień czcionke na np. Nimbus Roman. Powinno pomóc.
w katalogu z OOorg jest katalog /fonts, wpakuj do niego ttf-ki z windowsa i gotowe - domyślnie będziesz miał Times NewRoman
Jeśli to jest jedyne rozwiąznie to troche kiepsko ale cóż :]