Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam kilka pytan. Odinstalowalem iptables aptem, usunelo (wersja z debiana 3.1) Sciagnalem zrodelka i zapodalem wersje 1.3.6 Skompilowalo sie, zrobilem instala i... nie dziala. Poza tym musialbym dolozyc kilka patchy, co oczywiscie wymaga deinstalacji iptables. Niestety, teraz apt mowi mi, ze iptables nie sa zainstalowane, mimo, ze dzalaja :-) Jak je usunac? Gdzie one sie instaluja. Czy jesli robie make install, to zwsze progsy beda sie instalowac w katalogu, w ktorym w danej chwili jestem?
Było to pytanie wczoraj - zrób make-uninstall w katalogu ze źródełkami
make: *** Brak reguł do wykonania obiektu `uninstall'. Stop.
Załataj co trzeba i zainstaluj na te stare iptables.
A najlepiej to pakiet źródłowy "stuningować" i zbudować z nałożonymi łatami, albo instalować do katalogu np. /usr/local/iptables
Heh. Udalo mi sie odinstalowac checkinstall -D. Zaciagnalem aptem stare iptables i mam problem - brak tablicy filter. Mam rozumiec za brakuje mi czegos w jadrze? Pytanie, tylko dlaczego, biorac pod uwage fakt iz kompilujac nowe jajko zaladowalem ustawienia ze starego...
może modułu nie załadowałeś daj modprobe iptable_filter
FATAL: Module iptable_filter not found.
Dobra. Porawdzilem sobie (za 20 kompilacja poszlo) _-_ Nie wiem dlaczego, ale dziala tylko jesli wszystko jest w modulach. Wkompilowane e dzadro nie chcialo ;-/