Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam z tym problem. FF 2.0 zainstalowany i czcionki mają za mały rozmiar (np. w wynikach wyszukiwania Google) w porównaniu z Konqueror czy Opera. Tam wszystko gra. Tylko właśnie z FF miałem zawsze problemy.
Gdzie można ustawić "naturalną" wielkość czcionek.
Preferences - Content, tam są ustawienia czcionek i można dla danego kodowania ustawić mnimalną wielkość.
sprawdź też ustawienia rozdzielczości czcionek - może powinieneś zmniejszyć
Mam z tym problem. FF 2.0 zainstalowany i czcionki mają za mały rozmiar (np. w wynikach wyszukiwania Google) w porównaniu z Konqueror czy Opera. Tam wszystko gra. Tylko właśnie z FF miałem zawsze problemy.
Gdzie można ustawić "naturalną" wielkość czcionek.
Witaj - ja miałem podobnie, i tak jak mówi czadman:
preferences - content (preferencje, zakładka treść)
a najlepiej jeszcze wejść w ustawienia czcionek - advanced (zaawansowane) i tam sobie wybrać ulubioną czcionkę i, co najważniejsze, ustawić sobie pożądany minimalny rozmiar czcionki
pozdrowienia
Spróbuj tego
http://www.mandrivalinux.eu/showpost.php?p=171293&postcount=4
OK - to ja dopiszę coś co niektórym może się przydać ...
W wersji 2.0 nie ma opcji zmiany rozdzielczości czcionek (nie wielkości a rozdzielczości !)
Jeśli ktoś ma system ustawiony na dpi 96x96, to może okazać się iż czcionki w menu FF ma dość duże
Jak na razie znalazłem tylko jeden sposób na zmianę - ręczny
W katalogu głównym Firefoksa odnajdujemy katalog: greprefs
w nim plik: all.js
otwieramy go w edytorze tekstu i znajdujemy linię 1007 :
pref("layout.css.dpi", -1); // max(96dpi, System setting)
następnie zmieniamy -1 na 80 :
pref("layout.css.dpi", 80); // max(96dpi, System setting)
Zapisujemy i .... Voila