Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wszystkich. Uruchomiłem sobie na serwerze Udostępnianie połączenia internetowego Opracowane przez: 'BiExi' :) obecnie korzystam z udostępnionego skryptu, wszystko pięknie się udało ale w mojej sieci potrzebuję blokować na części komputerów nie cały dostęp do internetu a tylko przeglądarki WWW, poczta i komunikatory mają działać dalej, a przynajmniej poczta i skype. Może ktoś już taki temat u siebie przećwiczył? Proszę o sugestie (wszystkich komputerów mam 17 więc mogę pliki pisać ręcznie) jak przekierować port 80 z części komputerów na port 999. Pozdrawiam
czyli chesz zablokowac tylko strony www a reszta zeby dziala w tym celu zamien w skrypcie
grep -E -v "^#|^$" shit.list | while read ip mac costam; do echo -e " 33[31m !! BLOKADA miska o ip $ip mac'u $mac !!" echo "" >> /etc/init.d/firewall echo "iptables -D FORWARD -m mac --mac-source $mac -j ACCEPT" >> /etc/init.d/firewall echo "iptables -A FORWARD -m mac --mac-source $mac -p udp --dport 53 -j ACCEPT" >> /etc/init.d/firewall echo "iptables -A FORWARD -m mac --mac-source $mac -p tcp --dport $portblok -s $ip -d $brama -j ACCEPT" >> /etc/init.d/firewall echo "iptables -A PREROUTING -t nat -s $ip -p tcp --dport 1:52 -j DNAT --to $brama:$portblok" >> /etc/init.d/firewall echo "iptables -A PREROUTING -t nat -s $ip -p tcp --dport 54:65535 -j DNAT --to $brama:$portblok" >> /etc/init.d/firewall done
na
grep -E -v "^#|^$" shit.list | while read ip mac costam; do echo -e " 33[31m !! BLOKADA miska o ip $ip mac'u $mac !!" echo "" >> /etc/init.d/firewall echo "iptables -A FORWARD -m mac --mac-source $mac -p tcp --dport $portblok -s $ip -d $brama -j ACCEPT" >> /etc/init.d/firewall echo "iptables -A PREROUTING -t nat -s $ip -p tcp --dport 80 -j DNAT --to $brama:$portblok" >> /etc/init.d/firewall done
Coraz bardziej mi się tu u Was podoba :) dziś pytanie - dziś odpowiedź i wszystko gra !!! Ela brawo !!! I ślicznie dziękuję za pomoc.