Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Mam na bardzo starym laptopie zainstalowanego debiana xorg i fluxboxa. Chodzi to nawet fajnie ale chciałbym mieć jakąś lekką przeglądarkę www i jakiś lekki pakiet biurowy pod x-ami
Laptop to P166mmx z 32 MBRAM (na dniach będzie 96MB)
Słyszałem że opera działa znośnie na takim sprzęcie, ale nie wydaje mi się żeby tak było i szukam czegoś lżejszego. Firefox?
Co do edytora to OpenOffice raczej nie wchodzi w gre ze względu na zasobożerność. Jest Siag Office ale on nie obsługuje dokumentów formatu Microsoftu i czy jest w ogóle w respach?
Znacie coś ciekawego?
Bardzo lekka przeglądarka z gui i z wyświetlaniem grafiki to chimera2, ale links2 jest lepszy.
Opera jest na pewno lżejsza od FF.
Koffice jest też lżejsze od OO, ale czy aż tak bardzo lekkie?
Kiedyś widzialem przerobiony edytor textu nos jak notatnik z wieloma funkcjami ale nie posiadam go ani jego lokalizacji :( i chyba lepiej instalować pojedyncze programy niz caly pakiet
lekka przeglądarka, to dillo, ale słabo radzi sobie ze stronkami. troche mniej lekki jest kazehakase, oparty na gecko - więc problemu z renderowaniem stron powinno nie być.
do biura, może gnumeric + abiword?