Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak wyglada moj plik startup:
feh --bg-scale ~/.fluxbox/backgrounds/girl.jpg & numlockx & gkrellm & kadu & idesk & exec fluxbox
I mam taki problem ze kadu oraz idesk otwieraja sie 3x.
Kadu od razu krzyczy mi ze juz jest wlaczone i daje 2x porzuc.
A idesk naklada mi na siebie ikonki.
Ale np. gkrellm uruchamia sie prawidlowo tylko raz.
Moze wie ktos jak sobie z tym poradzic?
Ja niestety od jakiegos czasu mam tosamo, mi gajim uruchamia sie 2 razy. Niewiem jak to naprawic, narazie gajima uruchamiam recznie.
To jest alternatywna wersja:
fluxbox & fbp=$! feh --bg-scale ~/.fluxbox/backgrounds/girl.jpg & numlockx & gkrellm & kadu & idesk & wait $fbp
Pomogło jedynie tyle ze kadu i idesk odpalają się podwójnie, a nie potrójnie.
ten plik to chyba skrypt bashowy ... wiec moze tak:
if [ "$czy_odpalone" != "yes" ] ; then kadu & idesk & export czy_odpalone="yes" fi
Kod:
feh --bg-scale ~/.fluxbox/backgrounds/girl.jpg & numlockx & gkrellm & kadu & idesk & exec fluxboxI mam taki problem ze kadu oraz idesk otwieraja sie 3x.
A nie lepiej najpierw to wszystko pozabijać ? ;)
killall feh && feh --bg-scale ~/.fluxbox/backgrounds/girl.jpg & killall numlockx && numlockx & killall gkrellm && gkrellm & kilall kadu && kadu & killall idesk && idesk & exec fluxbox
dodatkowo, po komendzie ustawiania tła fbsetbg proonuję dać ; zamiast &.
ech, tyle pierdzielenia z mojej winy. W jakims arcie przeczytalem ze startup musi byc dopisany w init w ten sposob:
session.screen0.rootCommand sciezka_do_startup
A ten plik automatycznie sie wykonuje i dlatego bylo u mnie podwojnie.
Teraz juz jest w porzadku sorks za zamieszanie ;)