Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
w sarge można już zassać deba mozilla-firefox w wersji 1.0.1
no wreszcie po 2 tygodniach deweloperzy od debów ruszyli cielska, hehe
--
EDIT: no i od wczoraj wieczorem jest już 1.0.2 - ciekawe, kiedy pojawi się w deb... w sumie nie ma sensu śledzenie takich tam podwersji, ale można na tym przykładzie zobaczyć, jak szybcy są kolesie od debów ;)
nareszcie !!!
dla zainteresowanych: pojawił się knoppix 3.8
tu jest kompletna (?) lista mirrorów - wprawdzie nie podali tam mojego ólubionego ftp.task.gda.pl, ale to nic straconego, bo na TASK-u jeszcze niema 3.8 :]
w sarge obecnie jest kde 3.3.2, a tymczasem od 2 dni jest już kde 3.4...
no i teraz pytanie kiedy maintainerom od debów uda się to skomplikować :]
podobno jest to ostatni już release przed kde 4.0, kto chce niech czyta na linux.pl
jaja jak berety:
nero burning rom dla linuksa! zobacz linuxnews.pl
zabieram się do testowania...
wiem, czytałem :)
rychu pomyśl - po co ?
tak na wariata odpaliłem nero (zwykłe, shitowe) pod wine i wiecie co ? śmiga aż miło hehe
testy neroLINUX wypadły pomyślnie :]
a po co? bo to ciekawa alternatywa dla k3b (sux). pozatym obecne cdrtools zamulają w sarge, a nie chce mi się nagrywać płyt jako r00t 8]
--
EDIT: ale jak poprawią tego cdrecorda to wracam na konsolę :]
szkoda, że jeszcze nie mam nagrywarki... :)
może ktoś będzie tak miły wrzuci nero dla linuxa na jakiegoś serwa i poda link, bo z oficialnej strony ściągnąc nie mogę bo nie mam licencji na winszitową wersję
dostałeś na maila :)
i to pakiecik deb hehe
nb. ja też nie mam pełnej wersji nero (tylko oemy które dostałem do nagrywarek), ale zawsze przecież można zassać kopię zapasową z p2p... o dziwo, b. popularne i ściąga się b. szybko, tak samo jak crossover office zresztą :)
pojawiło się nowe gentoo 2005.0, jeśli ktoś tego używa...
aha i na slackware jadą teraz bez gnome. w naszym sarge gnoma i tak chyba nikt nie używa, bo się sypie dziadostwo non-stop. ale szkoda by było paru bibliotek...
o i można zasysać deba exima 4.50, którego wszyscy znają i kochają ;)
hej na maila?? jak by nikt nie miał to oczywisćie można sobie ze stronki www.osloskop.net- sprawdzić sume kontrolna tego pliku:)
W dziale linuks jest pare dosć śmiesznychy rzeczy:)
CEDEGA itd:)
Pozdrawiam!!
jakby ktoś miał dosyć linucha, to może w swoim debku zapodać jądro fbsd
jak na razie są to tylko źródła do samodzielnego skompilowania, a nie gotowe binarki
(źródło newsa)
od dwóch dni jest już gcc 4.0.0, chociaż na polskich mirrorach jeszcze nie ma
no i ciekawe ile teraz poczekamy na paczki deb ;>
--
EDIT: jak kogoś interesują źródła to są już na icm.edu.pl, task jak zwykle ma reflex miedzianego źółwia
Wedłu ludzi z Debian'a gcc 4.0 ma się pojawić dopiero w następnej wersji Debian'a (czyli nie w Sarge), ale pewnie można go będzie ściągnąć z katalogu /pool jako unstable.
co jest ****? ostatnio poslkie serwisy linuksowe zachwycają się nową mandriwą (mandaryną). no i co jest takiego w tym szajsie? jeden wielki kibel... oj, wyczuwam tu jakąś akcję marketingową.
hmmm, właśnie moglibyście podrzucić jakieś linki z których czerpiecie informacji stricto ze świata debiaNa ?
hmm, zachwyt mandaryną.... TOĆ to przecież kuźwa rzeczywiście jest szajs, hmm czyżby wszystko schodziło na poziom 0|<1&|<0//Y(|-| szajsów ? :/ ja tu czuje epidemie ...
co jest ****? ostatnio poslkie serwisy linuksowe zachwycają się nową mandriwą (mandaryną). no i co jest takiego w tym szajsie? jeden wielki kibel... oj, wyczuwam tu jakąś akcję marketingową.
Jeśli nie wiadomo o co chodzi, chodzi o kase :) Kto płaci tego reklamówją. Na linuxie sie robi jak widać niezły biznes.
Jeśli nie wiadomo o co chodzi, chodzi o kase :) Kto płaci tego reklamówją. Na linuxie sie robi jak widać niezły biznes.
A pamiętacie reklamy wingrozy na linux.pl i jeszcze w kilku innych miejscach.
Mandriva to szajs co do starszych wersji (9.2 i 10.0) nawet nieźle se radzili ale to gówniano chodzi na długą mete i wolno :[ ale wiadomo teraz przybywa dużo nowych w świecie linuksa(ja dołączyłem we wrześniu)
Pozatym mandriva wykupuje wszystko co sie da najpierw conective teraz lycoris.
Staje sie konkuruencją dla m$ :]
W sumie to tak jak w artykule na linuxnews w mandrivie nie trzeba otwierać konsoli a ma sie nowe oprogramowanie sprzet zainstalowany itp.
mandaryna to jedna z najbardziej oblesnych dystrybucji feeeeee....
jest prawie tak oblesna jak produkty m$
nie jest taka zła nie zapominaj o nowicjuszach i o ilości pakietów jakie ma 3 miejsce zaraz za debianem i pld
miałem z znajomego który z mdk zrobił cudenko, zainstalował sam system bazowy i trochę softu z paczek a reszte skonmpilował samodzielnie aż nie chciało się wieżyć że tyle można z niej wyciągnąc niestety to tylko wyjątek
na LN gadają coś o nowym x.org 6.9.0 i 7.0-RC0, jeśli ktoś się w to bawi
--
EDIT: deby x.org są już w unstable (link), jak na razie 6.8.2