Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
otóż problem ten polega na tym że na dysku mam już chyba 4 OS`y 2 debiany, freespire i windę wszystko było ok do czasu.. ostatnio coś się zjeb..o i nie miałem gruba. Udało mi się go odyzskać znanymi Nam wszystkim metodami, ale pojawił się problem.
Winda nie pyka :( a jest mi chwilowo potrzebna.
Osadzona jest ona na part. hda1
Wpis w grubie wygląda tak
title Windowzzz root (hd0,0) makeactive chainloader +1
Próbowałem również dołożyć opcję map (hd0) (hd0) ale nic to nie dało. Fixmbr z konsoli xp`ekowej też nie pomaga. Dodam że po zamontowaniu partycji wszystko wygląda tak jak trzeba.
A zapomniałbym błędzie grub`a wygląda on tak
Disk Error
, a wczoraj była troszkę inna historia tzn wpis był dokładnie taki sam, z tym że jak zjeżdżałem do windows`a w grubie i go "uruchamiałem" to grub na chwilę znikał a potem wracał do menu wyboru.
Już sił nie mam jeśli macie jakieś pomysły ... czekam na nie.
wyglada na to ze przy okazji znikania gruba rozwalilo sie tez cos w partycji windowsowej (jej bootloaderze) ... sproboj z konsoli win fixboot czy cos takiego (to chyba naprawia tego na partycji) ... a jezeli fixmbr nie zjadl gruba to wyglada ze raczej nie zazdzialal ...
no też tak myśle fixboot nic nie daje plik boot.ini wygląda ok no nic będzie czas to tą windę przeinstaluje jak narazie zrobie to na innym kompie..
Pozdro
hmmm mam winde na tej samej partycji i wygląda identycznie ... nie wiem co jest nei tak....