Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Problem pokazał dopiero po upgrade, problem jest następujący - kiedy
uruchamiają się X-sy (Kde lub Gnome ) wyskakuje komunikat 'Wykonano wszystkie aktualizacje' i następny komunikat 'nie można było uruchomić wybranej sesji, więc zostanie uruchomiona awaryjna sesja xterminala'
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. (Debian testing)
a zrób jeszcze raz
# apt-get update
# apt-get -uf dist-upgrade
i powiedz jak wyglądały wyniki tych operacji następnie podaj source.list z apt. Podaj co używasz kdm czy xdm a potem zobaczymy co dalej.
Niestety # apt-get -uf dist-upgrade nic nie pomogło jest nadal ta sama sytuacja. Używam środowiska KDE lub GNOME z source.list jest wszystko oki. Jest taka sytuacja, że można się zalogować w trybie awaryjnym GNOME który pomija pliki startowe może w tym tkwi problem ?
Wywal CAŁKOWICIE gnome i/lub KDE i zainstaluj na nowo.
Już to robiłem usunąłem cały pakiet KDE zainstalowałem jeszcze raz ale jest to samo :-(( (może coś z plikami startowymi X-ów- xorg)
Z użyciem apt-get remove --purge ? Wywal więc cały Xserver wraz z plikami konfiguracyjnymi i zainstaluj na nowo.
Niestety jest ta sama sytuacja. Nie pomogło
Po pierwsze spróbuj wywalić konfiguracje kde i gnome ze swojego katalogu domowego (.gnome2, .kde i podobne).
Jeśli to nie pomoże to spróbuj przeinstalować xdm, gdm lub kdm czy co tam używasz i pamiętaj by najpierw zrobić purge żeby wywalił stare pliki konfiguracyjne.
a jest coś ciekawego w: '~/.xsession-errors', '/var/log/?dm.log', ew. '/var/log/syslog' lub innych logach?