Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Pisali o tym ze ma to byc w kde 4.0 juz :)
już czy dopiero w kde 4.0 :>
Pisalem na Temat kde4 na forum link jest napewno można instalować
Problem tkwi wtym,ze jestam plasma i oxygen i inne bajery szybko zjadajaące ramy nie wiadomao jak się zato zabrać i.t.d
Dziś śą dostepne na ftp i innych stronach i lustrach i cvs na fedore,suse i inne na DEBIANA przyjdzie poczekać na kde4 troche dość długo.
http://home.kde.org/~binner/kickoff/sneak_preview.html
no to POZDRAWIM NASCHLE
PRZEPRASZAM TO TEN LINK wybaczcie ale po piwie jestem http://wiki.kde.org/tiki-index.php?page=KDE4
Moje pII 400 niepociagnie kde 4 ^^ i gf2 mi sie spoci ~~:p
kde4 bedzie zbudowane na qt4 (kde3 jest na qt3), jeśli wierzyć twórcą biblioteki qt to qt4 jest szybsze od qt3. Czyli przy szczęśliwym zbiegu okolicznoścki kde4 może być szybsze od kde3. A jak będzie naprawde to zycie pokaze.
kde4 bedzie zbudowane na qt4 (kde3 jest na qt3), jeśli wierzyć twórcą biblioteki qt to qt4 jest szybsze od qt3. Czyli przy szczęśliwym zbiegu okolicznoścki kde4 może być szybsze od kde3. A jak będzie naprawde to zycie pokaze.
Warto samemu sprawdzić co jest szybsze i ile pamięci zajmuje. :)
np. Qt Designer 3.3 vice Qt Designer 4.1
Dodatkowy bajer pochłaniający zasoby do KDE...
Ja jednak wole podopieszczać konfig FVWM'a i wkońcu się na niego przesiąść :).
BTW: Jak ktos odwiedza Deviantart'a to tam jest podbne rozwiązanie w menu nowego design'u :P
Nie podoba mi się to. Ładnie się może i to prezentuje ale niestety nie pamiętam lokalizacji wszystkich pozycji w menu K, więc tylko by mnie to denerwowało. Mam tylko nadzieje że menu oferujące starą funkcjonalność nadal będzie dostępne w KDE 4.X. Więcej zastrzeżeń do tego nie mam, ale to jedno jednak wystarczy, żeby być na nie.