Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No siemka,
sprawa wyglada nastepujaco: mam stabilny system, ustawiony, wszystko zainstalowane co potrzeba, teraz chce troszke w nim pomieszac, ale boje sie ze go niechcacy zniszcze i wszystko trzeba bedzie robic od nowa. Jak moge zrobic sobie image calej partycji, po to zeby w razie problemow, jakos go wrzucic na dysk i miec od nowa dzialajacy system?
Wiem ze dla windowsa robilo sie to program ghost, ale nie wiem czy zadziala to dla partycji typu np: reiser.
pzdrC.
zadziała ;)
aczkolwiek możesz użyc sposobu Techa
http://dug.net.pl/faq/faq-6-64-Prosty_Backup_calej_partycji.php
pozdrawiam ;)
ps. i takie małe pytanko, czy mozna przekierować wyjscie na ftp ? tzn na drugi komp- serwer?
No siemka,
sprawa wyglada nastepujaco: mam stabilny system, ......
Wiem ze dla windowsa robilo sie to program ghost, ale nie wiem czy zadziala to dla partycji typu np: reiser.
pzdrC.
E no używamy wolnego oprogramowania. Ja też kiedyś ghostem piraciłem.
Ale jest przecież partimage. Możesz po lokalu zrobić i zdalnie na drugim kompie jak na nim odpalisz partimaged.
Polecam. Kumpel ostatnio całą pracownię szkolną na tym zrobił - i to windowsiane partcje ntfs.
pzdr. antek
No siemka,
sprawa wyglada nastepujaco: mam stabilny system, ustawiony, wszystko zainstalowane co potrzeba, teraz chce troszke w nim pomieszac, ale boje sie ze go niechcacy zniszcze i wszystko trzeba bedzie robic od nowa. Jak moge zrobic sobie image calej partycji, po to zeby w razie problemow, jakos go wrzucic na dysk i miec od nowa dzialajacy system?
pzdrC.
Mozesz sprobowac dump , ciekawy artykul znajdziesz tutaj , chodz tutaj opis odnosnie FreeBSD
http://www.bsd4u.org/content/view/79/148/