Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
oczywiście musisz dodać sekcję non-free
ups
to się popisałem :P
Nie ma pluginu flasha w pakietach, jest tylko instalator. :P
Teraz ześ chlapnął czadman jak zwłaszcza na parapet:
Posiada ktoś może instalke macromedia flash player? Nie potrafię się połączyć z FTP macromedia by ją ściągnąć
Nie ma pluginu flasha w pakietach, jest tylko instalator. :P
Teraz ześ chlapnął czadman jak zwłaszcza na parapet:
Posiada ktoś może instalke macromedia flash player? Nie potrafię się połączyć z FTP macromedia by ją ściągnąć
Nie lubię się głupio argumentować, wedle starego przysłowia, ale zrobię wyjątek, ponieważ nie potraficz czytać ze zrozumieniem.
Na pytanie, ktore zacytowałeś twoja odpowiedz brzmiala:
w pakietach debiana jest: flashplugin-nonfree
Przeanalizuj jeszcze raz swoją odpowiedź na pytanie i poczytaj opis pakietu flashplugin-nonfree.
Dobra, mój błąd. Pomijając że efekt byłby ten sam (+ późniejsza automatyczna aktualizacja do nowszego flasha jak się pojawi :P), ty też sie czadman czepiasz bez sensu. Ściągnie mu instalkę? Zainstaluje? Zrobi to ładnie i przejrzyście przy okazji nie robiąc bałaganu w systemie (zależności, paczki)? To co chorobę się czepiasz?
Dobra, mój błąd. Pomijając że efekt byłby ten sam (+ późniejsza automatyczna aktualizacja do nowszego flasha jak się pojawi :P), ty też sie czadman czepiasz bez sensu. Ściągnie mu instalkę? Zainstaluje? Zrobi to ładnie i przejrzyście przy okazji nie robiąc bałaganu w systemie (zależności, paczki)? To co chorobę się czepiasz?
Bo mogło to np. sugerować, że debian łamie licencję poprzez redystrybucję oprogramowania, którego licencja tego zabrania, bo akurat serwery macromedii mogą nie działać, i ściągnięcie paczki nic nie da, bo ktoś może mieć debiana na amd64 i takiej paczki nie ma repo amd64 w ogóle i znów ręczne ściągnięcie paczki z ftp nic nie da.
Dlatego się czepiam.
Paczka z wtykiem 7.0.63 jest w debian-multimedia (w ubuntu multiverse jest 7.025).
Aha - nazwa paczki 'flashplayer-mozilla'.