Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Robilem porzadki na dysku i wywalilem calego gnoma, bo nieuzywalem. Teraz gdy probuje uruchomic firefoxa pojawai mi sie (na konsoli)
Xlib: connection to ":0.0"refused by serwer Xlib: XDM authorization key matches an existing client! (firefox-bin:2322): Gtk-WARNING **:cannot open display:"
Uruchamiam spod zwykłego usera (tego na którym sie zalogowałem), co jest grane ?? Moim zdaniem to cos z biblioteka Gtk bo inne programy bez probemu sie uruchamiaja.
Jeszcze jedna rzecz, teraz w programach uzywajacych gtk (i jego odminy) nie mam polskich czcionek (sa jakies kwadraciki), dziwne bo nawet w xtermie mam ogonki :/
** DOPISANE: **
Ok już mi się uruchamia normalnie, pozostał problem z czcionkami w firefoxie i gnugadu, Zainstalowalem gtkfontsel, ale coś wybór innej czcionki nie pomaga. Interfejs jest ciągel "zakratkowany".