Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cóż, zamontowałem nowy dysk i mam kłopot. Na hdc2 została winda a na hda1 jest nowy Debian. Tyle tylko, że winda nie startuje. Od godziny przeglądam forum i nic nie działa. Może poradzi mi ktoś co mam wpisać do menu.1st GRUBA by Windows XP zadziałał? (Z pewnych powodów nie mogę chwilowo przeinstalować windy na nowy dysk, chociaż wiem, że tak byłoby najszybciej i najłatwiej.. eh...).
Jeśli to pomoże zmapowałem drugi dysk tak jak jest to podane na forum. A błąd, który mi wyskakuje to "Invalid or unsupported executable format". Póki co poprzełączałem dyski tak jak było przed zakupem i nowy dysk ma wolne...
EDIT Problem rozwiązany. Okazało się, że rootnoverify to nie do końca to samo co rootnoverifity :/ Nie ma to jak literówka. GRUB opuszczał całe polecenie i głupiał. Tak samo zresztą jak głupiał, gdy wpisywałem mu to podczas startu. No nic, chociaż przeczytałem spora część dokumentacji GRUBA. Zawsze to jakiś plus.