Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

Członek DUG

Heja, juz wrocilem do debka ;) Problem mam jednak. Zapodalem sobie netinstalla testinga, tylko base system (bez graficznego). Zrobilem upgrejd do unstable, zainstalowalem x-windows-system, xserver-xorg, fluxboxa...
I jak daje startx to wywala mi warningi, ze nie ma katalogow z czcionkami w /usr/share/fonts/X11/*** (zamiast gwiazdek roze katalogi), potem wywala, ze nie moze zaladowac czcionki 'fixed' i qpa. Zainstalowalem dejavu, xfonts 100dpi, xfonts 75dpi i nadal dokladnie to samo. Czego jeszcze nie mam, ze Xy nie wstaja wogole? Acha, mam kdm tez.
---EDIT----
Poradziłem sobie - reinstall pakietów z xserver i x-windows + reinstall czcionek dejavu i xfonts-base pomógł. Pewno coś w repo unstabla było nie tak wcześniej ;)

Członek DUG

---EDIT----
Poradziłem sobie - reinstall pakietów z xserver i x-windows + reinstall czcionek dejavu i xfonts-base pomógł. Pewno coś w repo unstabla było nie tak wcześniej ;)
Jak robisz ten "reinstall" to chyba "coś w repo unstabla" nie ma nic do rzeczy bo pakiety sa na dysku. Gdybys zrobil upgrade to co innego...

Członek DUG

Jednak chyba coś było, może akurat aktualizowali na serwerze paczki? ;P
Napisałem, że zainstalowałem Etcha (bez X-ów), potem zrobiłem upgrejd do unstable i ręcznie doinstalowałem X-y (już z repo unstable) - i nie działało. Grunt, że już działa jak zapodałem aptitude reinstall ... ;P

Strony: 1