Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
To mój pierwszy post na tym forum,
Przeczytałem już dużą część na tym forum, ale z takim czymś się jeszcze tu nie spotkałem
Wgrałem system bazowy (sarge) z płytki, potem dodałem do apta tylko sieć, reszta szła już z sieci.
Póżniej doczytałem na na biurk nadaje się wersja etch. wiec dodałem odpowiednie wpisy w source.list i dałem apt-get dist-update.
Trochę sięe system rozwalił :) pewnie dlatego że nie usunąłem wpisów dla wersji stable.
Po ich usunięciu i po powtórym dist-upgrade zostało mi 66 nie zauktualizowanych palietów.
Powiedzcie czy dobrze zrobiłem, każdy paliet z osobna potraktowałem apt-get -f install.
po całej zabawie dochodzimy do sedna mojego postu.
Po całej tej zabawie w firefoxie pojawiają mi się tylko pierwsze wyrazy zdania.
W innych przeglądarkach tego nie ma.
Próbowałem usunąc i zainstalować pakiet jeszcze raz ale nie pomigło.
Ma ktoś jakieś pomysły??
Pozdrawiam[/list]
spróbuj może zmienić czcionke z firefoksie albo kodowanie czy coś. i jakbyś mógł dać np. na imageshack.com zdjęcie tego czy coś bo ciekawi mnie jak to wygląda :D
http://www.esnips.com/web/dug
tu dałem pare zrzutów z ekranu.
To chyba raczej nie jest wina czcionek przed upgradem działało.
Nie bylbym tego taki pewny. Etch posiada bardzo wiele zmian w pakietach w porownaniu do sarge i czcionki i ich ustawienia moga byc winne. Takze zainteresowalbym sie kodowaniem w tym wypadku.
Na końcie mojego braciszka kilka dni temu też takie jaja się działy w przeglądarkach (nie tylko w ff) i pomogło strzelenie do muchy z armaty, tj. wywalenie wszsystkich plików konfiguracyjnych z katalogu domowego (a co :P)
http://www.esnips.com/web/dug
tu dałem pare zrzutów z ekranu.
To musi być nowy bug w Qt. Od wczoraj po normalnym upgrade systemy mam to samo. Dotyczy to większości aplikacji pisanych w qt. Co ciekawe, Opera chodzi normalnie
To musi być nowy bug w Qt. Od wczoraj po normalnym upgrade systemy mam to samo. Dotyczy to większości aplikacji pisanych w qt. Co ciekawe, Opera chodzi normalnie
Dziwne. Ja też mam Etcha, a nic takiego się nie zrobiło, a system aktualizuję codziennie. Poza tym, Firefox nie jest w QT.
Dotyczy to większości aplikacji pisanych w qt. Co ciekawe, Opera chodzi normalnie
to może zależeć od tego czy Operę masz ze statyczną biblioteką QT, czy z dzieloną.
Poza tym Firefox jest na GTK, nie QT ;)
Heh, mea culpa :) - jeżeli Sylphed też jest pisany w GTK to wniosek nasuwa się sam. W sylphedzie też poczty nie można odczytać
to może być wina cairo,na forum archa radzą zrobić downgrade tej paczki
Problem sam się rozwiązał.
Problem widocznie był gdzieś w bibliotekach.
Po ostatnim apt-get upgrade, wszystko wyświetlane jest poprawnie.
pozdr